Actualitate

Unde mergem în week-end?

Vrei să mergi în oraș în week-end și să te bucuri de concerte, spectacole de teatru, expoziții, filme și competiții sportive? OPINIA îți prezintă, la fiecare sfârșit de săptămână, evenimentele ce vor avea loc începând de vineri și până duminică.

Teatrul „George Ciprian”

Buzoienii sunt invitați sâmbătă, 14 octombrie, la spectacolul care deschide Săptămâna Teatrului Tânăr #10. Astfel, „8 tați” se pune în scenă de la ora 19.00, la Teatrul „George Ciprian”. Actorii Ecaterina Lupu, Cristiana Luca, Theodor Șoptelea, Andrei Bibire, Florin Aioane îți dau întâlnire ca să-ți spună povestea adolescentei Nico și a tatălui său, pe care ar vrea să îl cunoască, dar nu-și găsește curajul să apese butonul soneriei.

A doua zi din Săptămâna Teatrului Tânăr #10 prezintă spectacolul „Omul care mânca lumea” – Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea, de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Vlad Trifaș. Cine este Finl, protagonistul spectacolului? Un bărbat în vârstă de 35 de ani, angajat la o companie bună și pe un salariu atractiv, care dintr-odată se confruntă cu problemele tatălui său în vârstă. Buzoienii sunt invitați să descopere cum se descurcă protagonistul cu această situație, duminică, de la ora 19.00. Prețul unui bilet este 50 de lei, iar elevii si pensionarii beneficiază de reducere.

Muzeul de Etnografie

Duminică, 15 octombrie, în intervalul orar 12.00 – 12.30, va avea loc un minirecital susținut de Adelina Dedu, iar intrarea este liberă! Minirecitalul este prilejuit de expoziția „Sunet și melos – instrumente muzicale aerofone din spațiul rural românesc”, care aduce în atenția publicului instrumente muzicale aerofone utilizate în lumea rurală românească, precum: tilinca, fluierul, cavalul, buciumul, cimpoiul și sunetul acestora în zona etnografică a Buzăului.

Muzeul Județean

  • La Muzeul Județean Buzău se organizează ateliere vocaționale pentru liceeni și elevi de clasa a VIII-a care nu au luat încă o decizie privind parcursul lor educaţional şi profesional. Work-shopurile interactive sunt coordonate de către Daniel Drâmbu, consilier vocațional și muzeograf în cadrul muzeului, iar accesul este gratuit, însă este necesară programare la numărul de telefon 0784.692.166. Atelierele sunt structurate astfel: analiza conceptului „carieră” și evoluția acestuia, în cadrul vizitei ghidate „De la ocupațiile dacilor la profesiile românilor”; examinarea factorilor care influențează alegerea carierei; completarea unor teste de orientare vocațională și profesională.
  • Tot la sediul Muzeului Județean Buzău este deschisă expoziția temporară „Remember Mihaela Runceanu” ce include o parte din ținutele de scenă ale artistei, diplome, scrisori, o impresionantă colecție de fotografii, precum și alte obiecte ce au aparținut cunoscutei artiste.

Articole similare