Economic

FOTO | Vizită surpriză pe șantierul A7. Cum se prezintă lucrările

Cătălin Urtoi, consilier al ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu, a fost prezent săptămâna aceasta pe șantierul celui de-al doilea tronson al Autostrăzii Ploiești-Buzău, fără ca vizita sa să fie anunțată. Așadar, Cătălin Urtoi i-a luat prin surprindere pe cei care lucrează pe lotul care se întinde de la Mizil la Pietroasele, pentru a vedea dacă lucrările au avansat față de ultima oară când a fost pe teren, într-o vizită anunțată.

Potrivit lui Urtoi, lucrurile se îndreaptă în direcția bună, iar asocierea româno-bulgară Coni-Trace a început lucrările pe toți cei 28,3 kilometri, în diferite faze. Potrivit celor spuse de către reprezentanții Trace au fost realizați primii 7 kilometri cu primul strat de umplutură, o parte din el fiind stabilizat, urmând ca restul să înceapă să fie stabilizat de săptămâna viitoare. De asemenea, asocierea româno-bulgară urmează să înceapă procesul de construcție pe construcțiile mici, care sunt parte din proiect, respectiv lucrările de artă (poduri, podețe).

La kilometrul 28+400 a fost finalizată așternerea primului strat de pământ de umplutură. De la kilometrul 21, până la kilometrul 49 este făcută decoperatarea integral și se poate circula pe traseul autostrăzii, spun românii de la Coni. Practic, din cei 28 de kilometri, 20 de kilometri sunt stabilizați și se poate circula pe toată lungimea tronsonului 2. Se poate circula de la un capăt la celălat pe drumurile tehnologice.

„Astăzi (25 octombrie, n.r.) am fost fără să anunț pe lotul Mizil-Pietroasele, de pe A7, unde lucrează asocierea Coni (România) cu Trace (Bulgaria). Am vrut să văd cum se prezintă șantierul față de acum trei luni de zile. Sunt lucrări atacate pe toți cei 28,3 km în diferite faze. Managerul de proiect mi-a prezentat și un grafic de execuție, grafic care respectă contractul și pe care l-am cerut personal la vizita de acum două luni. Voi continua să fac astfel de vizite neanunțate, mai ales că etapa execuției este cea mai importantă din PNRR. De această etapă depinde reușita finalizării acestui program!”, a fost mesajul pe care l-a postat pe pagina personală de Facebook, Cătălin Urtoi, imediat după vizita din teren de la ora 19.00.

Cătălin Urtoi și-a luat angajamentul de a monitoriza șantierul de pe A7 chiar de când a anunțat că primele utilaje își vor face apariția pe lotul 2. Constructorii sunt mobilizați în șantierele loturilor 1 și 2 ale autostrăzii A7. Sunt realizate lucrări pregătitoare și descărcări arheologice în vederea demarării construcției primilor 50 de kilometri ai Autostrăzii Moldovei. În plus, au început să fie executate lucrări de decopertare. Ulterior, vor fi demarate lucrări la terenul de fundare.

Lotul 1 este cuprins între Dumbrava și Mizil și are 21 de kilometri. Cel de-al doilea lot este Mizil – Pietroasele și are 28,35 kilometri. Este important de menționat că lucrările trebuie să fie terminate în 20 de luni. Contractele au o valoare totală de 2,7 miliarde de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Redresare și Reziliență, PNRR.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker