Actualitate

350 de profesori buzoieni s-au pregătit pentru şcoala digitală

La Buzău a fost organizată prima sesiune dedicată profesorilor, din cadrul celei de-a doua ediții a „Academiei Profesorului Digital”, primul program de pregătire a profesorilor din România în utilizarea platformelor digitale, anunță Alianța pentru Educație Remedială (A.E.R.). Peste  350 de profesori s-au înscris la sesiunea de formare, care  a debutat cu o conferință în format hibrid la care a fost prezent şi primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Constantin Toma.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, prezent în sala Consiliului Judeţean, unde s-a ţinut conferinţa, a evidențiat necesitatea ca transformarea digitală a educației să fie un angajament permanent al tuturor factorilor implicați, fie că este vorba despre profesori, inspectorate, fie că este vorba despre administrația locală. „Ne implicăm 100% să schimbăm Buzăul prin educație. Aș dori să fac referire la o teorie ce provine de la The Stanford Institute, care spune că dezvoltarea unei comunități constă de fapt în crearea și îmbunătățirea permanentă a capacității de creștere în plan economic, educațional, cultural și social. Iată ca jumătate, respectiv doi dintre cei patru stâlpi de susținere a unei case, sunt educația și cultura. Nu există viitor fără investiții sustenabile în educație și cultură”, a spus, potrivit edupedu.ro, primarul municipiului.

Marcel Bartic – coordonatorul programului, Dragoș Iliescu – fondator Brio, Evelina Necula – fondator Kinderpedia și Mihai Sebea de la LivresQ le-au vorbit profesorilor din sală și de acasă sau de la școală, căci evenimentul a fost transmis LIVE, despre importanța digitalizării procesului educațional și despre instrumentele pe care le pot folosi la clasă pentru creșterea performanței școlare.

Acest program coordonat de profesorul Marcel Bartic își propune să ofere cadrelor didactice toate elementele definitorii ale unei școli digitale, prin intermediul unor sesiuni de formare ce vizează: modul de organizare a predării digitale și cum se folosesc instrumentele digitale, gestiunea clasei, a feedbackului pentru elevi și pentru părinți, cum se creează lecțiile digitale, dar și elemente de evaluare și de testare standardizată. Înscrierea în program se poate face fie individual, de fiecare profesor în parte, fie instituțional, pentru una sau mai multe instituții de învățământ din același județ.

Programul este disponibil gratuit tuturor profesorilor din învățământul preșcolar, primar, gimnazial și liceal, inclusiv directorilor și personalului nedidactic. Participarea la sesiunile programului se poate face prin completarea formularului aici

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker