Monden

3 SUD EST vine la Buzău cu un show memorabil

Toamna se adună bobocii, dar „se strâng” și cele mai bune hit-uri din vară și se concertează live! Băieții de la 3 SUD EST vin în Buzău, cu un show live memorabil, încărcat de emoție, culoare și magie. Trupa va cânta cele mai iubite piese scrise de-a lungul carierei lor de peste 25 de ani. Evenimentele muzicale aniversare au început de anul trecut, din septembrie, prilej cu care, la fiecare concert soliștii trupei – Laurențiu Duță, Mihai Budeanu și Viorel Șipoș – le-au amintit fanilor cum au luat decizia de a cânta împreună, dar și cum au decurs primii lor ani de carieră.

„Cred că muzica făcută cu suflet este secretul nostru. Poți avea o piesă comercială, bună, în topuri, dar, după o perioadă, acea piesă să nu îți mai transmită nicio stare sau emoție. Noi încercăm să aducem emoție cu fiecare cântec pe care îl lansăm. De multe ori reușim. Avem noroc și de un public fidel și le suntem recunoscători pentru asta”, au dezvăluit aceștia secretul celor 25 de ani de carieră muzicală. La Buzău, cei trei vor cânta la Sala Consiliului Județean, pe 8 noiembrie, cu începere de la ora 20.00.

Trupa s-a înființat în anul 1997, pe 17 septembrie. Pe atunci, eu (Laurențiu Duță, n.r.) cântam singur, iar Mihai și Viorel formau o trupă de hip hop numită AV37. Eu eram producătorul muzical al albumului lor. În vara acelui an, câteva piese românești din noul val dance făceau furori în discoteci și la radio. Genius cu piesa <Cheful> sau Proiect K1 cu piesa <Fata verde>”, spune Laurențiu Duță.

După 11 ani de activitate, 3 SUD EST s-a desființat în noiembrie 2008, reunindu-se oficial pe 28 februarie 2014 odată cu lansarea unui nou single, „Emoții”. Trupa este una dintre cele mai de succes formații românești, membrii ei fiind supranumiți „Regii muzicii dance”. În primii ani de la fondare, formația a bătut mai multe recorduri la capitolul de vânzări: 800.000 de casete audio și CD-uri vândute în toată țara. Discul „3 Sud Est”, lansat în 1998, a fost vândut în peste 200.000 de exemplare pe casetă audio, și în 6.000 de exemplare pe CD. Printre cele mai cunoscute melodii ale formației se numără „Ai plecat”, piesa prin care și-au definit stilul caracteristic, „De ziua ta”, dar și „Amintirile“, cea mai de succes piesă a celor trei.

Articole similare