Cultură

100 de copii din medii defavorizate au sărbătorit la teatru Ziua Mondială a Culturii

100 de copii din municipiul Buzău, provenind din medii vulnerabile, s-au bucurat astăzi de piesa de teatru „Lampa lui Aladin”, un spectacol multimedia de excepție. Acest lucru a fost posibil, spune consilierul Primăriei Anca Fotin, la inițiativa Teatrului „George Ciprian”, o inițiativă care are loc sub egida „Toți copiii au dreptul la cultură”. Ea este legată și de aniversarea culturii la nivel mondial, întrucât în data de 15 aprilie, întreaga lume aniversează  Ziua Mondială a Culturii.

„Cu bucurie ne unim forțele pentru copii și pentru comunitatea noastră! LA MULȚI ANI cu ocazia Zilei Mondiale a Culturii!”, transmite Anca Fotin pe pagina se socializare, unde povestește despre această activitate care îi aduce multă bucurie, pentru că este un bun exemplu  de activitate non-formală în sprijinul educației copiilor din medii defavorizate, dar și pentru că acest tip de implicare face dovada că „putem fi o comunitate în adevăratul sens al cuvântului”.La această activitate a pus umărul și Trans Bus, care a asigurat transportul copiilor.

Și pentru că astăzi se sărbătorește Ziua Mondială a Culturii, este de datoria noastră să amintim faptul că  această sărbătoare a fost înființată  la 15 aprilie 1935, când 21 de șefi de state s-au adunat la Washington DC pentru a dezbate problema privind protecția instituțiilor artistice, academice și monumentelor istorice în vederea formarea standardelor juridice internaționale pentru protejarea patrimoniului cultural al lumii.

 

Articole similare