Politic

Bătaie liberală pe listele de la Mărăcineni

Organizaţia cunoscutului profesor de istorie Constantin Coman pare că va avea o… istorie scurtă. De câteva zile, singurele preocupări ale liberalilor de la Mărăcineni sunt certurile pentru un loc pe lista de consilieri. Liderul local, profesorul Coman, pentru prima dată în postura de candidat, îşi vede planurile politice în pericol, pentru că nu poate gestiona o situaţie creată şi alimentată, până la urmă, de ambiţii personale exagerate.

Profesorul Constantin Coman

Dacă ar fi să dăm crezare în totalitate zvonurilor, profesorul Coman nu ar putea să accepte pretenţii de tipul înscrierii pe lista de consilieri a nu mai puţin de trei membri ai unei familii, locurile cerute fiind sută la sută eligibile, respectiv 2,3 şi 4. Un alt motiv de ceartă ar fi vârsta pretendenţilor la lista de consilieri, Coman fiind cel care a promis că majoritatea ocupanţilor listei vor fi tineri. De altfel, la ultima conferinţă de presă, organizată chiar la sediul PNL Buzău, acesta a fost însoţit de doi tineri, ocupanţi ai următoarelor două funcţii în organizaţii, după cea de preşedinte.

Chiar dacă este una dintre cele mai tinere organizaţii politice din judeţ, istoria scurtă a consemnat deja un cutremur intern, când actualul lider a fost înlocuit la conducere cu un tânăr localnic, cu preocupări în mediul afacerilor HoReCa şi agroturism, la acel moment impus de liderul judeţean Adrian Mocanu. În ceea ce priveşte preocupările imediate ale profesorului Coman, pe lângă faptul că este obligat să gestioneze o situaţie deloc comodă, care nu mai poate fi ţinută mult timp departe de ochii şi urechile alegătorilor din Mărăcineni, candidatul liberal va fi obligat să facă eforturi serioase, pe de o parte, pentru umplerea golului lăsat de plecarea grupului nemulţumit, dar şi pentru a-şi asigura publicitatea cu bannere!

S-a creat un  obicei ca atunci când primarul în funcţie decide să candideze pentru încă un mandat, acesta să fie şi cel care va face plata bannerelor. În schimb, atunci când este vorba despre o candidatură nouă, partidul îşi asumă plata unor astfel de cheltuieli. S-ar părea că în cazul Mărăcineniului, liberalii au făcut o excepţie de la regulă, astfel că profesorul Constantin Coman a fost nevoit să se folosească de bugetul familiei. Reţinerea liderului judeţean Adrian Mocanu, mai mult ca sigur are legătură cu incidentul recent consumat, când cel care acum este pe banerele din Mărăcineni drept candidat din partea PNL fusese îndepărtat, şi numai implicarea senatorului Vlad Pufu a făcut ca lucrurile să revină pe vechiul făgaş.

 

Articole similare