vineri, 16 aprilie 2021

10 lucruri pe care le pot face adolescenții pentru a scăpa de plictiseală în 2021

Adolescenții sunt din ce în ce mai greu de mulțumim, mai ales în ultimii ani. Mulți dintre ei sunt dependenți de telefoane și internet, iar accesul la atât de multă informație îi împinge cumva la plictiseală, deși acest lucru pare cumva contraintuitiv, dacă este să facem o comparație între lucrurile de care dispune generația de acum, față de ceea ce se întâmpla în urmă cu câteva generații.

Totuși, pentru a scăpa de plictiseală, se pot folosi atât mijloace moderne, cât și metode clasice. Prin urmare, sfaturile de mai jos implică atât idei legate de tehnologie, cât și activități care sunt bazate pe lucruri ceva mai tradiționale.

Dacă ești adolescent și te plictisești, cu siguranță că vei găsi măcar un subiect de care să te legi dintre următoarele 10 propuneri.

 1. Înscrie-te la un curs. Nu contează dacă este offline sau online. Chiar dacă bugetul nu îți permite, poți accesa o grămadă de cursuri gratuite, ca de exemplu cursul de Imagineering de la Disney, cursuri gratuite de chitară, cursuri gratuite de fashion design și așa mai departe. Ia-ți un angajament și testează-ți calitățile. Nu te da bătut!
 2. Învață un limbaj de programare. În funcție de nivelul de pricepere pe care îl ai, te poți orienta către ceva mai simplu sau mai complex. Există numeroase limbaje de programare și tot felul de metode pentru a le învăța, fie că este vorba de a vedea filmulețe, de a citi o carte sau de a-i cere cuiva să te învețe primii pași. Internetul este plin.

Poți începe cu HTML dacă vrei să înveți ceva elementar, însă dacă preferi ceva mai complex, dar totuși, nu foarte complicat, începe cu Python.

 1. Fă voluntariat sau practică. Anumiți adolescenți nu s-au gândit niciodată să se implice într-o activitate non-profit, cu scopul de a contribui la o cauză nobilă. Totuși, astfel de experiențe te pot ajuta să te maturizezi, să cunoști oameni și să-ți descoperi anumite calități.

 1. Învață un meșteșug. Dacă nu ești genul îndemânatic, măcar învață ceva ce ar putea să-ți fie util pe viitor, cum ar fi de exemplu, să înveți să coși sau să vopsești. Gândește-te la ce ai ocazia să faci (poate ai o rudă care confecționează ceva sau are o astfel de deprindere) și apucă-te de treabă.
 2. Ieși la un picnic. Mulți au văzut asta în filme, însă nu toți au făcut-o. Dacă ești și mai ambițios din fire, provoacă-ți prietenii să gătească câte ceva fiecare și apoi să vă întâlniți pentru a degusta una și alta. O astfel de competiție va fi benefica și poate, cine știe, se va transforma într-un obicei.
 3. Toarnă un film. Probabil că te-ai gândit la asta. Dacă ai un smartphone modern sau o cameră de filmat, te poți gândi la realizarea primului tău film. Nu trebuie să fie lung și nici foarte elaborat. Totul este să încerci, să înveți din greșeli și să progresezi. În timp, lucrurile se vor așeza.
 4. Reamenajează-ți camera. Poate că a sosit timpul să renunți la anumite jucării și postere mai vechi. Cine știe, poate că ți-ar prinde bine să-i schimbi lookul camerei tale, urmărind un stil cât mai minimalist, relaxant și indubitabil, mai matur. Găsește un exemplu pe internet și încearcă să-l replici, fără să faci eforturi prea mari.
  1. Încearcă un joc inteligent. Există sute de mii de jocuri pentru PC și XBOX, însă cele mai răspândite jocuri se bazează pe îndemânare. Propune-ți să încerci un joc diferit. Jocurile cu fotbal, shooterele, cele cu mașini sau cele pentru fete nu sunt tocmai cele mai folositoare pentru dezvoltarea ta și chiar dacă pot fi distractive, te poți plictisi de ele.

  Așa că ar fi bine să încerci ceva diferit. Spre exemplu, seria The Sims 4 reprezintă      o alegere foarte populară în rândul adolescenților, atât în rândul băieților, cât și al      fetelor.

  1. Concepe un plan de afaceri. Nu trebuie neapărat să intri în detalii fiscale, ci mai de grabă să-ți iei cunoștințele elementare despre cum funcționează o afacere în România și să încerci să te gândești dacă poți transforma una dintre pasiunile tale într-o sursă de venit.
  2. Crește o plantă pornind de la o sămânță. Chiar dacă tineretul este captivat de tehnologie, natura a rămas la fel de impresionantă, ca întotdeauna. Poate că nu ți se va părea deloc interesant să crești o floare, dar știai că există multe tipuri de plante carnivore?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

loading...