• Atleta Gloriei se pregătește acum de participarea la Jocurile Europene de la Minsk

Piteștiul a fost încă o dată gazda unei finale de Campionat Național al atleților, de această dată la startul întrecerilor aliniindu-se sportivii sub 23 de ani, peste 280 la număr, de la 91 de cluburi din țară. Marina Andreea Baboi, eleva profesoarei Doina Voinea, sportivă legitimată la SCM Gloria Buzău, s-a prezentat la această competiție în ­ca­litate de deținătoare a celor două titluri de campioană națională în probele de sprint de 100 de metri și 200 metri, cucerite atât în 2017, cât și în 2018, pe aceeași arenă din Pitești.

Cotată ca mare favorită în reeditarea performan­țelor din cei doi ani precedenți (când încă era junioară), Marina nu a dat nicio speranță adversarelor sale, învingând fără drept de apel în ambele probe și păstrându-și invincibilitatea în cursele interne, începută pe 5 august 2017. Marina Baboi a ajuns la nouă victorii în acest sezon de aer liber din tot atâtea curse alergate, obținând două titluri de campioană națională universitară, trei titluri de campioană internațională a României, două titluri de campioană națională U23 și 2 Cupe ale României, atingând impresionanta cifră de 170 de medalii cucerite în carieră, din care nu mai puțin de 128 sunt de aur.

Urmează Jocurile Europene de la Minsk

Începând de miercuri, Marina, împreună cu profesoara Doina Voinea vor intra în cantonament la Centrul Olimpic de la Izvorani, alături de echipa olimpică a României, care, în perioada 21-30 iunie va participa la a doua ediție a Jocurilor Europene ce se vor desfășura la Minsk, în Belarus. Luni dimineață, într-o festivitate transmisă în direct pe TVR 1 a fost prezentat lotul olimpic al României care va participa la competiția din Belarus, competiție care se dorește a deveni o Olim­piadă europeană.

50 de comitete olimpice de pe batrânul continent își vor trimite reprezentanți la Minsk, iar printre aceștia se vor număra și 123 de sportivi români, alaturi de antrenori, staff medical și oficiali, care vor participa la toate cele 15 ramuri spor­tive din program. SCM Gloria Buzău se poate mândri cu prezența în lotul olimpic român a atletei Marina Baboi, însoțită de profesoara Doina Voinea, sprin­tera aliniindu-se la startul probei de 100 de metri plat, și a vicecampionului mondial și european Ovidiu Ionescu. O altă reprezentantă a clubului Gloria prezentă în lotul olimpic este atleta Ioana Plavan, care va fi rezervă în proba de aruncarea suliței. Marina va alerga pe noul stadion ,,Dinamo”, cu o capacitate de 22.000 de locuri, iar Ovidiu va concura în Centrul Olimpic de Tenis, o arenă cu peste 1.000 de locuri. La Minsk sunt așteptați peste 4.000 de sportive, iar evenimentul va putea fi urmărit pe toate cele patru canale ale televiziunii naționale: TVR 1, 2 și 3 și TVR HD.

DISTRIBUIȚI
loading...