• „Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut” a lansat recent cel de al treilea material discographic

Trupa fondată de buzoianul Vlad Enescu, „Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut” a lansat cel de al treilea material discogra­fic. „La Deal” este un EP care conține șase piese, iar una dintre ele are deja și un videoclip. Este vorba des­pre piesa „Am Adus Băutură, Fetelor”, care a adunat în câteva zile peste 5.000 de vizualizări pe Youtube.

Adepți ai stilului post-rock, trupa „Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut” a fost desemnată, în 2017, în cadrul Galei METALHEAD Alternative Rock Awards, cea mai bună trupă debutantă de rock alternativ. Anul acesta, pe 30 mai, formația urmează să cânte la Dunk Festival, în Belgia, considerat cel mai important festival de post-rock din Europa.

Turneu în Europa

„Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut” se află în acest moment într-un turneu de promovare pentru „La Deal” în orașe din țară și străinătate: Iași, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Craiova și Budapesta, Bratislava, Cracovia, Utrecht, Stuttgart, Praga etc. De asemenea, trupa a fost recent confirmată pentru Electric Castle 2019, alături de nume precum Alternosfera, The Mono Jacks, CTC sau For The Wicked.

„Albumul ăsta mi se pare cel mai bun produs muzical românesc de la <Vița de Vie – șase (-)> în coace. Curajul pe care l-au avut băieții, să-și aleagă un nume lung, greu de scris și imposibil de pronunțat pentru străini, alături de ­tit­lurile dubioase și nerepre­zentative pentru melodii, este de apreciat. Dar ce reușesc oamenii să compună când se adună într-o cameră arată clar că uită de marketing și devin artiști”, scrie blogerul Paul Ispas despre noul album al trupei.

Absolvent al Colegiului Hasdeu în 2012, buzoianul Vlad Enescu (chitară) a înființat în 2016 trupa „Am Fost La Munte și Mi-a Plăcut”, un one-man band, căruia ulterior i s-au adăugat Andrei Stere Câmpean (tobe), Mircea Becherescu (chitară) și Matei Pușcaru (bas & flașnetă). Trupa a cântat în 2017 la Buzău la Festivalul Top T.