luni, 25 mai 2020

Gloria, pas mare pentru evitarea barajului de menținere în Liga Națională

• SCM Gloria Buzău – Minaur Baia Mare 28-24 (13-11)

Ajunse cu sabia deasupra capului, după o serie neagră de patru eșecuri consecutive, handbalistele Gloriei n-aveau voie, sub nicio formă, să rateze victoria în meciul de la Sala Sporturilor cu Minaur Baia Mare. Spectrul barajului pentru menținerea în Liga Națională plutea tot mai amenințător asupra echipei buzoiene, iar ultimele etape veneau cu adversare foarte complicate, așa că cele 3 puncte în fața băimă­rencelor erau vitale.

Și meciul a început cu elevele lui Romeo Ilie ata­când cu toate liniile poarta băimăreană, astfel că desprinderea a venit rapid, după primul sfert de oră, 9-5. Dar nici emoțiile nu s-au lăsat apoi așteptate, iar Minaur a revenit puternic în joc, reușind să egaleze la 9, în minutul 22. În rol și-a intrat Ana Maria Simion, cea mai bună jucătoare și principala marcatoare a meciului, care a înscris trei din cele patru goluri cu care Gloria s-a desprins din nou, 13-9, în minutul 26. Finalul primei reprize a fost al oaspetelor, care s-au apropiat la două goluri înainte de pauză, 13-11.

De la vestiare a ieșit aceeași echipă buzoiană care n-a dat nicio șansă adversarelor și, încurajate de un public cald și generos, au bifat o victorie uriașă, care a mai risipit un pic din emoții: 28-24. Finalul a fost încins, iar nervii n-au mai putut fi controlați. În minutul 57, Alexandra Subți­rică a ripostat după un fault mai dur al Yaroslavei Burlachenko și a lovit-o pe ucraineancă cu mingea în față, pentru ca apoi pivotul de la Minaur să o lovească pe jucătoarea Gloriei.

Cele două au văzut cartonașul roșu, la fel ca și Marija Shteriova, care i-a adresat injurii pivotului buzoian. Joi, în următoarea etapă, o partidă extrem dificilă pentru Gloria, în deplasare, cu HC Zalău.

Marcatoare SCM Gloria: Ana Maria Simion – 11 goluri, Laura Leahu – 4 goluri, Marija Gedroit – 4 goluri, Dzyiana Ilyina – 3, Yulia Khavronina – 3 goluri, Cristina Nan, Diana Predoi și Alexandra Subțirică – 1 gol

Liga Națională, Etapa a 22-a, rezultate:

CSU Cluj Napoca – CSM Galați 31-27

Corona Brașov – SCM Craiova 19-26

Gloria Bistrița – HC Zalău 33-23

SCM Gloria Buzău – Minaur Baia Mare 28-24

Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila 28-22

CSM Slatina – CSM Buucurești – astăzi, ora 18,00

SCM Rm. Vâlcea a stat

loading...
error: Content is protected !!