• Rivala SC Oțelul Galați s-a încurcat la Darabani 

Așteptat cu maxim interes, derbyul local din seria I a Ligii a 3-a, dintre SCM Gloria și Metalul, de pe stadionul din Crâng, nu prea s-a ridicat la nivelul dorit nici din punct de vedere al atmosferei, nici prin ceea ce au arătat în teren cele două echipe. Probabil și tensiunea să-și fi spus cuvântul, dar nimeni nu a dorit să riște, astfel că, în prima repriză, foarte puține au fost fazele de poartă care ar fi putut modifica tabela. Cei mai periculoși jucători au fost, de la gazde, căpitanul Ciprian Petre, în timp ce de la Metalul cel mai mult a ieșit în evidență atacantul Alin Iacob.

Cu o primă schimbare ­ope­rată de antrenorul George Timiș în formula de start, Gloria a început mai bine partea secundă și în minutul 58 putea deschide scorul la reluarea lui Konate, dar mingea a lovit bara transversală. Presiunea gazdelor a continuat și o nouă ocazie a apărut la poarta lui Toader, însă șutul lui Chipirliu a fost apărat de goal-keeperul Metalului. Extrem de inspirat, în minutul 72 George Timiș l-a retras pe bancă pe Chipirliu, iar în teren a intrat Petre Mihalache, care nu l-a iertat pe Toader și a deschis scorul cu o lovitură de cap, care a lovit mai întâi bara și a intrat în plasă. Scorul devenea 1-0 în minutul 78. După primirea golului, Metalul a ieșit mai mult la joc, dar, sub presiunea timpului, fazele nu au mai avut claritate.

Golul 2 al gazdelor, reușit de același Mihalache, în ­mi­nutul 85, avea să pună definitiv capăt meciului și să aducă echipei sale 3 puncte uriașe în lupta pentru promovare. Cu atât mai mult cu cât, surprinzător, rivala SCM Oțelul Galați, s-a împiedicat pe terenul ultimei clasate, Sănătatea Darabani (1-1), distanța dintre cele două echipe fiind acum de 5 puncte în favoarea Gloriei.

SCM Gloria: Gurău – Androne, Konate, Danci, Drăguț, Enescu, C. Petre (Calu), Camara, Catană (Fl. Cazan), Asăvoaie (D. Oprea), Chipirliu (Mihalache). Antrenor: George Timiș

Metalul: Toader – Mihăeș, Nedelcu, Spătaru, R. Oprea, Răileanu, Bardaș (R. Tănase), Ispir, M. Ion (I. Radu), M. Manea (S. Sava), A. Iacob. Antrenor: Valentin Stan

CSM Rm. Sărat, a doua înfrângere din retur, la Focșani

CSM Rm. Sărat a rămas pe loc direct retrogradabil, după a doua înfrângere sufe­rită în retur. După 1-3 pe teren propriu, cu știința Miroslava, în runda de debut, râmnicenii au cedat și la Focșani, în fața CSM, care s-a impus la limită, scor 1-0, printr-un gol marcat de Ștefan Lupu în minutul 38.

Liga a 3-a, Seria I, Etapa a 17-a, rezultate:

CSM Pașcani – Știința Miroslava: 1-0

CSM Focșani – CSM Rm. Sărat: 1-0

Șomuz Fălticeni – Foresta Suceava: 1-1

Bucovina Rădăuți – KSE Tg. Secuiesc: 6-0

SCM Gloria Buzău – Me­talul Buzău: 2-0

CSM Ceahlăul Piatra Neamț – Sporting Liești: 1-2

Sănătatea Darabani – SC Oțelul Galați: 1-1

FC Botoșani 2 a stat

Etapa viitoare:

CSM Rm. Sărat – CSM Pașcani

Sporting Liești – SCM Gloria Buzău

Metalul Buzău – Bucovina Rădăuți

Clasament

 1. SCM GLORIA 44 p.
 2. SC Oțelul 39 p.
 3. Rădăuți 34 p.
 4. Miroslava 34 p.
 5. Liești 27 p.
 6. CSM Focșani 26 p.
 7. Suceava 25 p.
 8. CSM Ceahlăul 20 p.
 9. METALUL 19 p.
 10. KSE Tg. Secuiesc 18 p.
 11. Fălticeni 14 p.
 12. CSM Pașcani 11 p.
 13. CSM RM. SĂRAT 10 p.
 14. FC Botoșani 2 8 p.
 15. Darabani 8 p.

DISTRIBUIȚI
loading...