Autoritățile județului au cerut din nou explicații res­ponsabililor din Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere despre stadiul contractului pentru refacerea căii de rulare a Viaductului Giurca.

La invitația prefectului Carmen Ichim, marți s-a desfășurat o nouă ședință de lucru pe această temă la care au participat directorul de mentenanță al CNAIR, Florea Dascălu, președintele Consi­liului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, precum și reprezentanții SDN Buzău, IPJ Buzău și ai firmei care va executa lucrările de reparații ale acestui obiectiv.

Oficialii administrației județului au aflat astfel că, la data de 2 septembrie 2019, CNAIR a semnat contractul pentru lucrările de proiec­tare/execuție cu Asocierea Conferic SRL – TKT Tehnologii și Tensionări în Construcții SRL – TPF Inginerie SRL.

Conform contractului în valoare de 6,27 milioane de lei, Asocierea are la dispoziție 75 de zile pentru elaborarea proiectului, obținerea avizelor necesare și a autorizației de construcție, iar lucrările ar urma să dureze 12 luni, constructorul ­asi­gurând o perioadă de garanție de cinci ani după încheierea acestora.

,,Prefectul Carmen Ichim a solicitat CNAIR să analizeze în cel mai scurt timp dacă expertiza tehnică efectuată la viaductul Giurca permite ridicarea restricțiilor de circulație pentru toate microbuzele de călători de peste 3,5 tone, urmând ca săptămâna viitoare să convoace o ședință extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Buzău pentru adoptarea unei hotărâri în acest sens”, a precizat purtătorul de cuvânt al Instituției Prefectului, Gabriel Cozma.

DISTRIBUIȚI
loading...