Monden

Fetele de la Amadeus, dialog online cu fanii din lumea intreagă

Dacă majoritatea artiș­tilor obișnuiesc să ia parte la emisiuni live (radio sau tv) în cadrul cărora să intre în discuții cu fanii, fetele din trupa Amadeus, condusă de buzoianca Andreea Runceanu, au ales să lanseze o astfel de invitație pe pagina lor de Facebook. Admiratori din lumea întreagă, din Mexic și până în Africa de Sud, au postat deja întrebări pentru cele patru artiste, care au răspuns tuturor curiozităților formulate de fani. Șirul întrebărilor din partea fanilor de pe tot globul continuă pe pagina de Facebook a trupei, dovedind că Amadeus este probabil cea mai iubită formație românească dincolo de granițele țării.

Reamintim că din trupa Amadeus fac parte buzoiencele Andreea Runcea­nu Patricia Cimpoiașu, care le au colege pe Bianca Gavrilescu și Laura Andreea Lăzărescu.

„Care sunt viitoarele colaborări”, „pe când un concert în Mexic”, „cum este să călătorești mereu pentru concerte” sau „comparația dintre Mozart și Beetho­ven”. Acestea sunt doar câteva dintre curiozitățile fanilor, care și-au găsit răspunsuri din partea celor patru artiste.

Sub sloganul „Let’s talk about music” fanii din Me­xic, America, Africa de Sud etc. le-au întrebat pe Andreea, Patricia, Bianca și Laura când vor concerta în țările lor. Fetele de la Amadeus au promis unui fan din Mexic că vor reveni cu siguranță în țara lui, având în vedere dragostea pe care publicul mexican le-a arătat-o la cele două concerte desfășurate de trupă în Puerto Vallarta și Mexico City.

Un alt fan, de dată această din România, a fost curios în legătură cu o nouă  colaborare cu AdLibitum Voices, iar fetele au promis că fanii vor avea parte în curând de mai multe colaborări surpriză.

În cât timp poți învăța să cânți la violoncel?

„De cât timp este nevoie să înveți să cânți la un instrument muzical, în special la violoncel”, a întrebat un alt fan din străinătate.

„Există mai multe etape pentru a învăța să cânți la un instrument, de aceea este dificil să răspundem. Ce vă pot spune este că contează enorm cât de mult ești dispus să exersezi zilnic. Mai trebuie să ai un profesor bun și, cel mai important, să nu renunți când devine dificil. După câteva luni, poți interpreta câteva cântece simple și să simți satisfacția de a cânta la un instrument. Dar, pentru a cânta orice vrei, ai nevoie de câțiva ani de studiu intensiv. Am văzut oameni pasionați care au învățat să cânte la violoncel în timp record, așa cum am văzut copii cântând la un instrument de dragul părinților lor, care nu au reușit să atingă un nivel mediu nici după mai mulți ani. Pasiunea este cuvântul cheie!”, au răspuns fetele de la Amadeus.

Mozart sau Beethoven?

Un fan din Africa a dorit să afle părerea fetelor în legătură cu diferențele dintre muzica lui Mozart și cea a lui Beethoven.

„Geniile nu pot fi comparate niciodată. Este ca și când ai răspunde la întrebarea <pe care dintre cei doi copiii ai tăi îi iubești mai mult>. Poți doar să îi admiri, niciodată să îi compari”, au spus fetele.

Din Egipt, un alt fan întreabă dacă iubesc ­pu­blicul de acolo, iar artistele au replicat că foarte mult, și că este reciprocă simpatia, asta au simțit ele atunci când au cântat de fiecare dată în Egipt. Din Africa de Sud a venit și întrebarea firească referitoare la originea pasiunii celor patru artiste față de muzică. „Nu există o bucurie mai mare decât aceea de a cânta împreună. Indiferent cine este în public, câți oameni sunt în public, simțim o fericire pură când suntem acolo, pe scenă!”, au răspuns fetele de la Amadeus.

Care este piesa rock pe care o interpretează cu cea mai multă plăcere?

Un alt fan din străină­tate a vrut să știe ce piesă rock le place să interpreteaze. Buzoianca Andreea Runceanu a spus că preferă „Stairway to Heaven” de la Led Zeppelin „pentru că este o ­capodo­peră. Mesajul, instrumentalul, linia melodică dovedesc că este cea mai bună baladă rock”, iar Laura Lăzărescu a răspuns că îi place să interpreteze „Bohemian Rhapsody” de la Queen, pentru că îmbină interpretarea a capella cu o baladă rock și elemente de opera. „Este o piesă distractivă, unică, ciudată, are sensibilitătea unei balade și vibrații clasice. Pur și simplu o iubesc!”, a precizat Laura Lăzărescu.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker