Numirea cu cântec a interimarului de la conducerea Parchetului General – pe șest, cu încălcarea dispozițiilor legale și când atenția opiniei publice se îndrepta către mielul de Paște și micii de 1 Mai – a declanșat reacții aproape orgasmice în tabăra noului sistem(*), cel antijustiție, bineînțeles, reacții care au fost întrerupte doar de dezbaterile pe tema morții creatorului de modă Răzvan Ciobanu. Și aceste reacții nu au fost deloc neașteptate.

Noul procuror general al României – așa interimar cum este el – corespunde perfect portretului-robot al celor promovați acum în funcțiile-cheie din stat. Și doar povestea doctoratului său este un argument suficient. Procurorul Bogdan Licu a fost acuzat că și-a plagiat teza de doctorat coordonată de Gabriel Oprea; reacția sa a fost aceea de a cere să-i fie retras titlul de doctor. Ca în filmele cu Stan și Bran, Ministerul Educației a refuzat să facă acest lucru, iar actualul procuror general se judecă acum cu ministerul, într-un gest clar de recunoaștere a plagiatului.

Cu o asemenea ispravă la activ, acesta era omul potrivit pentru ca noul sistem(*) să încalce din nou le­gea și să-l numească în fruntea Ministerului Public, deși, conform actelor normative în vigoare, postul i-ar fi revenit de drept, pe perioada interimatului, primului adjunct al procurorului general, și nu adjunctului, în speță procurorul Bogdan Licu.

Și, cum spuneam la începutul acestui text, reacțiile din tabăra anti-justiție au devenit și mai ­exal­tate după ce Bogdan Licu a început întâi să adulmece și apoi să își bage nasul în dosarul atrocităților săvârșite de Jandarmerie, la instigarea capilor social-democrați, la mitingul Diasporei din 10 august 2018. Oamenii controlați de gașca de apăratori a penalilor din vârful politicii românești vedeau deja dosarul luând o întorsătură neașteptată, cu exonerarea executanților și a dirijorilor, și eventual cu incriminarea participanților și a liderilor politici din opoziție.

Dosarul a luat o întorsătură neașteptată, într-adevăr, dar nu în sensul sperat de noul sistem(*), ci în cel al extinderii urmăririi penale – in rem deocamdată, ce-i drept – pentru violențe nejustificate din partea gărzii pretoriene a lui Dragnea, inclusiv asupra copiilor.

În acest moment intervin două ipoteze: o țeapă luată de noul sistem(*) prin numirea lui Licu sau acesta din urmă are misiunea de a o trimite acasă, să caute prin prize și întrerupătoare, pe madam Dan. Eventual de mână cu dăncila, care cam dă, în ultima vreme, semne că i s-a urcat la cap și a uitat de că misiunea ei este doar cea de executantă, oferită de șeful suprem al social-democraților.

____________________________________________________

(*) Dacă cei care au făcut posibil ca unii dintre marii corupți ai României să ajungă după gratii sunt ca­talogați acum drept făcând parte din “sistem”, atunci cei care nu au liniște până când lupta anticorupție nu se va transforma în ceea ce a fost pe vremea lui Adrian Năstase, adică în vânători de controlori de tren șpăgari, musai fac parte din ,,noul sistem”. Logic, nu?.

DISTRIBUIȚI
loading...