Este pasionată de teatru, reușind să participe alături de colegii din trupa liceului la mai multe festivaluri internaționale de dramaturgie. Asta nu a îm­piedicat-o să obțină rezultate deosebite la învă­țătură. Ecaterina Necu­lăiasa a fost desemnată, cu media 10, șefa promoției 2019 a Liceului „Ștefan cel Mare” din Rm. Sărat. În plus, râmniceanca a obținut rezultate deosebite și la Bacalaureat: două note de 10, la probele de Limba română și Geografie, și nota 9,70 la Istorie, realizând o medie de 9,90.

Rezultatul obținut la examenul de maturitate îi dă încredere pentru ur­mătoarea provocare, admiterea la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematrografică „I.L. Caragiale” din București. De-a lungul anilor de liceu, Ecaterina a fost premiată, alături de membrii trupei liceului,  „Gong cARte”, la Festivalul Internațional de Tineret „Grigore Vasiliu Birlic” de la Fălticeni și la STAGE International Youth Theatre Festival de la Cluj.

S-a pregătit singură pentru admiterea la UNATC

Pentru UNATC, Catin­ca, cum îi spun prietenii, s-a pregătit singură, luând parte la cursurile de admitere organizate la nivelul universității din București. Nu are încă un actor care să îi fie model, dar măr­turisește că, peste zece ani, se visează jucând în filme și în piese pe scena marilor teatre.

„La admiterea la UNATC voi avea de pregătit un monolog, o povestire și o poezie, plus un eseu de patru pagini dintr-o piesă de teatru sau film. De asemenea, voi avea de susținut în fața comisiei un text la prima vedere. Deocamdată nu am emoții pentru că examenul de admitere va avea loc abia în septembrie”, a declarat Ecaterina Neculă­iasa.

„Ieșirile pe scenă sunt ca o terapie pentru mine”

Nu își dorește să plece din țară, însă vrea să studieze într-un loc în care valorile sunt apreciate și promovate. Consideră că dacă pui suflet, pasiune și muncă, în ceea ce îți dorești cu adevărat, nu ai cum să nu reușești.

Marea ei pasiune, teatrul, i-a călăuzit pașii pe tot parcursul liceului și i-a dat încredere în forțele proprii. De altfel, chiar dacă Bacalaureatul bătea la ușă, tânăra râmniceană a participat la Festivalul Națio­nal de Poezie și Proză „Mihai Eminescu” din Botoșani unde a obținut  Premiul I și Trofeul „Poesis Litera”.

„Privind la anii din urmă și văzând doar medii de 10 încă din clasa a V-a, pot spune că am învățat  mult, dar în toată această perioadă am reușit să îmbin cartea cu arta. Când nu învățam mergeam la concursuri de dans, de poezie, de teatru, chiar și de mu­zică în perioada claselor primare. Orice concurs îl consideram ca fiind primul, cu trăiri intense, cu emoții și așteptări. Și pot spune că au fost multe concursuri, iar ieșirile pe scenă sunt ca o terapie pentru mine, de aceea îmi doresc din tot sufletul să reușesc. Pentru toate cunoștințele dobândite pe parcursul anilor, le mulțumesc profesorilor mei, doamnei diriginte  profesor Violeta Vîlcu, și doam­nei profesor care mi-a insuflat dragostea pentru teatru, Gilda Grațiela Rusu”, a declarat Ecaterina Neculăiasa.