Preșcolarii, școlarii și liceenii din unitățile de învățământ din municipiu au fost angrenați, și în anul școlar care tocmai se încheie, în proiectele „Eco-Școala”, ­res­pectiv „Eco-Grădinița”, inițiate de RER SUD SA,.

„Peste 12.000 de copii și tineri din unitățile de învățământ buzoiene au fost angrenați în activități cu ca­racter ecologic. Pe parcurul întregului an școlar s-au desfășurat acțiuni de informare și de promovare a unui comporatament ecologic ­res­ponsabil. Colectarea selectivă s-a desfășurat atât în interiorul școlilor și al grădinițelor, cât și în afara acestora, prin folosirea sacului galben. Deși proiectul este unul bazat pe responsabilizare liber consimțită, se pare că noțiunea de voluntariat este una cu rezonanță, dacă luăm în calcul cantitatea de 40.000 de kg de deșeuri reciclabile strânse în cele opt luni în care s-a desfășurat proiectul”, spune Carmen Popa, purtătorul de cuvânt al RER SUD.

Câștigătorii concursului din acest an sunt Liceul de Artă „Margareta Sterian”, situat pe primul loc, Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balaș Soter”, locul doi, și Liceul de Meserii și Servicii, locul III, ultima fiind o unitate școlară intrată în competiție în acest an. Clasamentul școlilor gimnaziale plasează pe primul loc Școala Gimnazială „Ion Creangă”, pe locul II Școala Gimnazială „George Emil Palade”, iar pe locul trei Școala Gimnazială Nr. 11 Buzău. La secțiunea grădinițe, pe primul loc se află Grădinița nr. 9, situată în strada Vulturului, pe locul doi Grădinița nr. 4,  situată în Aleea Parcului, iar pe locul III Grădinița nr. 6, de pe strada Alexandru Marghiloman.

Ca în fiecare an, RER SUD SA a acordat premii constând în table magnetice, multifuncționale, hărți, flipcharturi, rechizite și jocuri educative.

DISTRIBUIȚI
loading...