Sala de spectacole a Consiliului Județean găzduiește miercuri, 15 mai, de la ora 19,00, concertul artistului român-francez Pierre  Do­nore. Intrarea este liberă. Evenimentul face parte din cadrul Sezonului cultural Franța-România.

Prin acest eveniment mu­zical, Centrul Cultural Francofon Buzău vă invită să des­coperiți cântecele unui artist cu origini române, bunicii lui fiind din zona Moldovei. Muzician, autor și compozitor de cântece în limba franceză, Pierre Donoré a editat patru albume care s-au bucurat de un mare succes în Franța și în alte țări, dovadă fiind recitalurile sale la Olympia și la Casino de Paris, săli celebre pentru confirmarea unor artiști. Proiectul lui Pierre Donoré de promovare a culturii și a limbii franceze prin muzică se va desfășura în 12 orașe din România: București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov, Râmnicu-Vălcea, Târgu-Jiu, Baia Mare, Buzău, Pitești, Timișoara, Craiova și Sibiu.

Alături de Pierre Donoré și de alți doi artiști francezi, elevii din corul „Crescendo” (dirijor prof. Marilena Rădulescu) de la Liceul de Arte „Margareta Sterian” din Buzău vor interpreta cinci piese, în limba română (Trandafir de la Moldova) și în limba franceză, de pe albumele muzicianului francez: „Debout”, „Barcelone”, „La force que tu n’ as pas”,  „Soleil de Casa”.

Organizatorii îi așteaptă cu drag, la acest concert muzical, inedit pentru orașul Buzău, pe toți iubitorii muzicii franceze și francofone.

Evenimentul este organizat de Institutul Francez din București și Centrul Cultural Francofon Buzău, în parteneriat cu Consiliul Județean, Inspectoratul Școlar Județean, Liceul de Arte „Margareta Sterian”, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

DISTRIBUIȚI
loading...