Rămas în paragină și la un pas de a fi închis pentru că primăria din comună nu avea bani pentru reabilitare, Muzeul Chihlimbarului de la Colți a intrat astăzi în patrimoniul județului Buzău. Consilierii locali de la Colți au votat, astăzi, în unanimitate pentru soluția care permite Consiliului Județean să investească în modernizarea acestui muzeu unic în țară, care înregistrează anual 15.000 de vizitatori.

Muzeul de la Colți, comună unde s-a descoperit cea mai mare pepită de chihlimbar (rumanit) din lume, evaluată la 1 milion de euro (până și celebra pipă a lui Stalin a fost confecționată tot din chihlimbar de Colți), a ajuns în paragină pentru că primăria a refuzat până acum să cedeze clădirea Muzeului Județean (instituție în subordinea Consiliului Județean), care are banii necesari moder­nizării.

„Muzeul Chihlimbarului de la Colți, unic în țară, va fi reabilitat de către Consiliul Județean Buzău! Astăzi, printr-o hotărâre a Consiliului local Colți, la cererea Consiliului Județean Buzău, clădirea a trecut în domeniul public al județului Buzău pentru a putea fi modernizată şi adusă la standardele muzeale corespunzătoare, întrucât Primăria Colți nu avea fondurile necesare reabilitării. (…) Mulțumesc consilierilor locali şi domnului primar al comunei Colți pentru votul dat şi pentru că au reuşit să-şi dea mâna pentru a salva această clădire foarte importantă pentru județul Buzău şi pentru România!”, este mesajul postat pe Facebook de președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

Urmează ca hotărârea Consiliului Local Colți să primească avizul de legalitate din partea Prefecturii și apoi Consiliul Județean Buzău să inițieze un proiect de hotărâre privind preluarea imobilului în patrimoniul județului pentru a putea fi reabilitat.

CITEȘTE ȘI Soarta Muzeului Chihlimbarului, unic în țară, la mâna consilierilor locali din comuna Colți

 

 

 

DISTRIBUIȚI
loading...