Pe 29 mai, la „Nod makerspace” din Bucureşti a avut loc prima ediţie a Cercului de Donatori Buzău, eveniment care şi-a propus să facă cunoscute trei proiecte cu mare impact pentru comunitate şi să atragă finanţări pentru punerea lor în practică.

Printre proiecte s-a aflat şi Tandemo, proiect iniţiat de Monica Mocanu, profesor MERITO şi cadru didactic de matematică la liceele „Alexandru Mar­ghiloman” şi „Grigore Moisil” din Buzău. Tandemo presupune construirea unei platforme care să intermedieze întâlniri/intervenţii video (prin skype) în şcoli între elevi şi invitaţi cu idei şi resurse valoroase din afară spaţiului şcolar, şi coagularea în anul şcolar 2019-2020 a unei comunităţi de profesori în Buzău care să utilizeze instrumente dinamice şi mo­derne pentru o mai bună educaţie în şcolile lor. De asemenea, după proiectul pilot, Tandemova genera un instrument care să contribuie (alături de Teleskop) la un proces consistent şi uşor de utilizat de către profesori, de mă­surare a transformărilor din şcoli.

Donaţiile continuă

În urma întâlnirii, Cercul Donatorilor de la Bucureşti, proiectul Tandemo a strâns din donaţii 10.000 lei. În cadrul Cercului de Donatori Buzău din 29 mai au fost promise şi efectuate donaţii în valoare de 23.640 lei. Donaţiile continuă să vină şi s-a extins perioada de strângere de fonduri, astfel încât se pot face donaţii pentru proiectele participante până pe 30 iunie.

Celelalte două proiecte pentru care a fost organizată licitaţie la prima ediţie a Cercul Donatorilor Buzău sunt DocRoads, un festival-şcoală de film documentar care ar promova Buzăul în lume, şi UN-Universal Language, un proiect în cadrul căruia se des­făşoară activităţi de creş­tere, îngrijire şi instruire a câinilor utilitari, de căutare şi salvare urbană şi în mediu natural, de sub dărâmături şi de sub avalanşe, precum şi câini de companie şi de însoţire pentru ajutorarea persoanelor cu dizabilităţi şi aflate în nevoie.

Cercul de Donatori Buzău este un even06iment de crowdfunding ce aduce la un loc proiecte cu impact social în comunitatea buzoiană şi donatori ce vor să susţină aceste proiecte. Acest mecanism de strângere de fonduri face parte din reţeaua naţională TFN România, o iniţiativă a Asociaţiei pentru Relaţii Comunitare şi The Funding Network, pus la cale în Buzău de G.I. Fundaţia Comunitară Buzău şi localnici care iubesc comunitatea buzoiană şi cred în schim­bările aduse de implicarea socială a fiecăruia. Deviza Cercului Donatorilor este „Vă aşteptăm să construim împreună un Buzău mai prietenos, mai deschis, mai curat, mai implicat, mai educat, mai creativ şi mai prosper”.