UPDATE 2 Criminalul va fi internat provizoriu pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Cererea procurorului de caz a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți de la Tribunalul Buzău. 

UPDATE 1 Criminalul a fost dus la instanță cu propunere de internare involuntară.

Criminalul de de Spitalul de Neuropsihiatrie Săpoca va fi expertizat psihiatric în aceeași unitate medicală pentru a se stabili dacă a avut discernământ în momentul faptelor cumplite, au anunțat reprezentanții Parchetului județea.

 Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău a fost sesizat că în noaptea de 17/18.08.2019 un pacient ( L.N. în vârstă de 38 de ani), ce se afla internat voluntar în Spitalul de Neuropsihiatrie și Măsuri de Siguranță Săpoca datorită unor afecțiuni medicale cauzate de consumul de alcool, cu un stativ metalic pentru perfuzii, a lovit 3 pacienți din același salon, care au decedat.

Cu același obiect, autorul a mai lovit alți 10 pacienți din saloanele învecinate, unul dintre aceștia decedând ulterior.

După comiterea faptei, a încercat să părăsească spitalul, fiind însă prins și imobilizat de un echipaj de poliție aflat într-o altă misiune în acest loc.

În cauză s-a început urmărirea penală, sub aspectul infracțiunii de omor calificat, prevăzut de art. 188 al. 1, art. 189 al.1, lit. f. C.P.

În prezent, autorul faptelor se află sub tratament la aceiași unitate spitalicească, sub paza lucrătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al I.P.J. Buzău.

Urmează ca după audierea autorului în calitate de suspect să se solicite instanței de judecată luarea măsurii internării nevoluntare, pentru a se stabili printre altele dacă acesta a avut discernământul păstrat la momentul comiterii faptei„, se precizează într-un comunicat al Parchetului județean.

DISTRIBUIȚI
loading...