Centrul de Informare Europe Direct Buzău a organizat, la Liceul Tehnologic “Grigore Moisil”, evenimentul cu tema “EU și UE – Viitorul Europei!” Reprezentanții centrului  și-au propus ca prin această activitate să-i antreneze pe liceeni în dezbateri și activități privind viitorul Uniunii Europene. Pentru aceasta, ca și în celelalte întâlniri realizate cu liceenii din alte unități de învățământ buzoiene, organizatorii au folosit teatrul forum ca metodă de educație nonformală. Repre­zentația de teatru forum a fost susținută de voluntari (actori amatori) ai CIED Buzău de la colegiile și liceele teoretice-: Pedagogic, “M. Eminescu”, B. P. ,,Hasdeu”, Tehnic, ,,Alexandru Marghiloman” – în fața a 100 de adolescenți din clasele a XI-a.

Daniela Macadon, profesor al Liceului Tehnolo­gic “Grigore Moisil” , prezentă la această activitate, spune că reprezentația elevilor voluntari a fost interesantă, pentru că este o activitate interactivă care se aplică ca educație nonformală.

Subiectul reprezentației a fost situația dramatică în care au ajuns doi copii după ce părinții lor au decedat într-un accident de mașină. Au fost puse în evidență problema consumului de droguri și infracționalitatea, iar elevii Liceului “Grigore Moisil” au fost rugați să intervină pentru a schimba viața copiilor care, în varianta inițială a piesei de teatru, au ajuns să fie reținuți de Poliție. Elevii Liceul Tehnologic “Gri­gore Moi­sil” au interpretat rolul polițiștilor și, după ce au înțeles că pot interveni în piesă, au schimbat în bine viața celor doi copii venind cu soluții pentru ca adolescenții să nu ajungă consumatori de droguri.

În cadrul aceleiași întâlniri, reprezentanții Centrului de Informare Europe Direct au dezbătut împreună cu elevii și cadrele didactice probleme legate de viitorul Europei, de provocările cu care aceasta se confruntă precum: ,,schimbările clima­tice, migrația, amenin­țările la adresa securității, consecințele crizei econo­mice, îmbătrânirea populației, ascensiunea populismului și retoricii naționaliste”, după cum transmit re­prezentanții Centrului de Informare Europe Direct .

DISTRIBUIȚI
loading...