luni, 25 mai 2020

Team Săgeata, primul duel pentru Liga a 3-a

• Sâmbătă, de la ora 18,00, pe Stadionul „Oțelul” din Galați

După un campionat pe care l-a câștigat la pas, pentru Team Săgeata urmează marea provocare a sezonului. Campioana Buzăului va susține sâmbătă, de la ora 18,00, pe Stadionul „Oțelul” din Galați, împotriva campioanei locale, Universitatea Dunărea de Jos, prima manșă a barajului pentru promovarea în Liga a 3-a.

Se anunță un duel foarte echilibrat, în care formația buzoiană mizează pe cartea experienței și speră să obțină un rezultat care să-i dea prima șansă în returul de peste o săp­tămână, de la Rm. Sărat. Promovarea echipei din Săgeata ar aduce județului Buzău cea de-a doua echipă în fotbalul divizionar din România, după Metalul, aceasta în caz că CSM Rm. Sărat, retrogradată la finalul sezonului, ar fi invitată de Federație și ar accepta să continue în cel de-al treilea eșalon.

Câștigătoare a Ligii a 4-a din Galați, Universitatea Dunărea de Jos se află pentru a doua oară consecutiv în postura de a susține barajul pentru Liga a 3-a, după încercarea nereușită din vara trecută, în fața brăilenilor de la CS Făurei, iar în urmă cu o săptămână a câștigat faza județeană a Cupei Ro­mâniei.

Din nou, împărțire pe regiuni la baraj

Campioanele celor 41 de județe plus cea a municipiului București se duelează în 21 de meciuri tur-retur în barajul pentru Liga a 3-a, câștigătoarele urmând să evolueze, din toamnă, în cel de-al treilea eșalon. La fel ca în vara trecută, și la barajul din acest an împărțirea celor 42 de echipe a fost făcută pe șapte regiuni geografice, fiecare cu câte șase echipe. Buzăul face parte din Regiunea a 7-a, alături de județele Constanța, Vrancea, Tulcea, Galați și Brăila, iar în celelalte două „duble” se întâlnesc Brăila – Vrancea și Tulcea – Constanța.

loading...
error: Content is protected !!