Sport

Zi istorică pentru Metalul!

Buzoienii își joacă șansa promovării în Liga a 2-A

Un club drag buzoienilor, dar care nu a fost foarte des în grațiile zeilor fotbalului. Văzut de unii mai degrabă ca al doilea jucător pe piața locală a sportului cu balonul rotund, Metalul are azi șansa de a face un prim pas către o promovare în liga secundă. O performanță notabilă, pentru o grupare cu buget destul de limitat, dar cu un plan de dezvoltare cât se poate de coerent.

Partida cu Ceahlăul Piatra Neamț este programată de la ora 18.00 meciul tur disputându-se în deplasare. Astfel, buzoienii vor beneficia de avantajul terenului propriu în retur, acolo unde speră că vor fi susținuți de cât mai mulți fani, indiferent dacă sunt buzoieni sau nu.

Metalul, prin clasarea pe locul întâi al play-off-ului, a reușit să evite barajul în dublă manșă cu Foresta Suceava, lider autoritar al seriei întâi. Cel puțin la prima vedere, echipa nemțeană pare a fi un adversar mai abordabil, măcar prin prisma rezultatelor obținute în acest sezon. Totuși, Ceahlăul are în spate tradiția, dar și câteva puncte forte deloc de neglijat. Experiența lui Cristi Pustai, sau a unor jucători importanți, la un moment dat, pe cea mai înaltă scenă a fotbalului autohton, precum Patrick Petre sau, de ce nu, fostul „glorios” Mihai Neicuțescu.

Moldovenii practică un fotbal foarte „fizic”, aspect constatat și de antrenorul Metalului, Vali Stan. Nu în ultimul rând, s-au bucurat, de-a lungul sezonului, de un aport constant al publicului.

Metalul, în schimb, este echipa mai tehnică, cu doi jokeri, Sergiu Arnăutu și Alin Manea, care pot schimba oricând soarta unui meci. Un aliat deloc de neglijat ar putea fi terenul sintetic, decisiv pentru trupa buzoiană în multe meciuri din sezoanele precedente.

Cu toate că de la data abrogării regulii golului în deplasare atuu-ul returului pe teren nu mai este considerat decisiv, alb-albaștrii vor avea avantajul de a construi o strategie, în funcție de jocul tur.

Returul se va disputa la Buzău, sâmbătă, de la ora 11.00. Accesul în complexul Cornel Negoescu este gratuit.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker