marți, 22 septembrie 2020

Buzăul, inclus în lista „zonelor de risc” pentru turiștii germani

Şapte judeţe din România au fost incluse, începând de vineri, de autorităţile Republicii Federale Germania în lista „zonelor de risc”: Argeş, Bihor, Buzău, Neamţ, Ialomiţa, Mehedinţi şi Timiş.

„Conform informaţiilor comunicate public de autorităţile germane, toate persoanele, indiferent de cetăţenie, care intră pe teritoriul Republicii Federale Germania după ce s-au aflat într-una dintre zonele/regiunile incluse în lista <zonelor de risc> trebuie să prezinte un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii sau, alternativ, să se supună testării, în mod gratuit, pentru infecţia cu COVID-19, într-o perioadă de cel mult 72 de ore de la sosirea pe teritoriul Republicii Federale Germania”, arată Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat citat de „Ziarul Financiar”.

Testarea se poate efectua direct pe aeroport, la medicul de familie sau la autorităţile locale de sănătate. În cazul neîndeplinirii acestei obligaţii, autorităţile germane pot refuza intrarea sau vor dispune măsura autoizolarii la domiciliu. Indiferent de opţiunea aleasă, testarea este obligatorie pentru toate persoanele care vin din zonele de risc. Măsura autoizolarii la domiciul nu se va aplica celor care prezintă un test negativ COVID-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea sosirii pe teritoriul Republicii Federale Germania. În schimb, daca testul este efectuat la momentul sosirii în Germania, se va dispune măsura autoizolarii până la primirea rezultatului testului, mai indică sursa citată.

 

loading...
error: Content is protected !!