Economic

Yazaki România, printre cei mai mari angajatori din țară

Yazaki România, cel mai mare producător mondial de cablaje, se află în top 20 cei mai mari angajatori din România, respectiv pe locul 17, cu un număr mediu de 7.459 angajați.

Compania este prezentă pe piața din Buzău din anul 2021, atunci când a creat locuri de muncă pentru circa 500 de buzoieni, iar pe piața din România se află de 19 ani, mai exact din 2003, și are în plan să dezvolte mai multe proiecte. Pe lângă fabrica deschisă în Buzău, pe Șoseaua Spătarului, compania  mai are trei fabrici în România, la Ploiești, Brăila și Caracal. Pe lângă acestea, mai există și centrele de design la Arad și Timișoara.

Yazaki este un furnizor de servicii care poate furniza soluții complete de sisteme de distribuție și afișare electrice și electronice (EEDDS), sus-ținând OEM (Original Equipment Manufacturer) de la conceptele inițiale până la proiectare și dezvoltare, producția de masă globală până la piesele de după vânzare.

Cine sunt cei mai mari angajatori

Compania Națională de Căi Ferate (CFR), Profi și Regia Națională a Pădurilor Romsilva au fost cei mai mari angajatori în 2021, potrivit datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului (ONRC).

CFR este campionul la angajați, având în 2021 un număr mediu de 22.213 salariați. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 1 miliard de lei (999.604.013 lei), însă a avut pierderi de 8,8 milioane lei. Și în 2020 compania era pe pierdere, de 281 milioane lei.

Cel mai mare angajator din mediul privat este Profi, care anul trecut a avut 15.980 angajați și care s-a plasat pe locul al doilea în clasamentul general realizat pe baza datelor de la ONRC. Profi a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 9,5 miliarde de lei, pierderi de 130 milioane de lei și 15.980 de angajați.

Romsilva se află pe locul trei, având în 2021 un număr de 14.617 angajați. Compania de stat a înregistrat în 2021 o cifră de afaceri de 2,2 miliarde lei și un profit net de 19 milioane lei. În 2020, firma înregistra cea mai mare cifră de afaceri de 1,8 miliarde lei și avea peste 15.000 de angajați. Instituția nu stătea prost nici la capitolul salarii plătite, media fiind de 3.820 de lei pe lună.

În Top 10 al celor mai mari angajatori sunt cinci companii se stat, iar din mediul privat în topul celor mai mari angajatori sunt retailerul Kaufland, Dacia, Dedeman și Mega Image.
Dacia a căzut pe al doilea loc în topul ONRC privind cifra de afaceri. Compania a înregistrat afaceri de 21 miliarde lei, un profit net de 498 milioane lei și 12.946 de angajați. În 2020, compania avea o cifră de afaceri de 18 miliarde lei, 13.685 angajați și înregistra un profit net de peste 298 milioane lei. Deși în urmă cu un an era pe primul loc în clasament, producătorul auto a continuat să înregistreze o creștere pe toate cele trei categorii.

Yazaki Corporation este o companie independentă, înființată în 1941, ce produce componente pentru industria auto. Pe lângă cablajele pentru automobile, produsul nostru principal, pentru care deținem o cotă semnificativă pe piața globală, dezvoltăm și producem contoare, componente electronice și o serie de alte produse pentru industria auto.

Dezvoltarea Yazaki la nivel global a debutat cu des-chiderea fabricii din Thailanda în 1962, și de atunci rețeaua noastră globală a continuat să crească, dezvoltându-se în paralel cu relația noastră de încredere reciprocă cu producătorii de mașini din întreaga lume.

Având la baza politicii corporative motto-urile „O corporație în pas cu lumea” și „O corporație necesară societății”, ne angajăm să respectăm mediul înconjurător în fiecare aspect al afacerii noastre. Am dezvoltat și fabricat o linie de produse ecologice și de economisire a energiei, începând cu primul sistem din lume pentru climatizare cu energie solară din 1974 până la primul sistem de climatizare cu energie din biomasă lemnoasă în 2008.

Yazaki Corporation este dedicată protejării mediului, contribuind la dezvoltarea societății și inspirând încredere partenerilor noștri.

Articole similare