Monden

VIDEO | Xenti Runceanu și Irina Baianț au reinterpretat  piesa ,,Iartă” a Mihaelei Runceanu

O voce de aur, un pianist talentat și amintirea unei artiste desăvârșite! Acestea au fost cele trei ,,piese” de puzzle care au alcătuit un moment inedit despre care s-a vorbit într-un interviu de excepție, acordat de buzoianul Xenti Runceanu și de Irina Baianț în memoria celei care a fost artista Mihaela Run­ceanu.

Amintirea ei și melodiile care au consacrat-o au reprezentat una dintre temele unui spectacol ce s-a desfășurat la București, chiar în apropierea zilei în care aceasta trecea în neființă, cu 32 de ani în urmă. Buzoianul a vorbit despre acest eveniment alături de soprana Irina Baianț pe platourile de filmare ale postului Kanal D. ,,M-a sunat Irina într-o seară și mi-a propus să o acompaniez pentru piesa Mihaelei, iar eu am spus <Da> din prima. Eu mi-am dorit mereu să compun pentru Mihaela, ea când ne vizita îmi promitea asta, dar după ce nu a mai fost mi-am dat seama că trebuie să continui pe partea asta”, a povestit Xenti.

Iar Irina l-a completat pe compozitorul buzoian în discuția despre emoția interpretării piesei ,,Iartă”, soprana precizând că a fost susținută emoțional de familia regretatei artiste, Andreea Runceanu fiind în pu­blic, iar Xenti în band, și asta i-a dat curaj să cânte cu multă pasiune melodia Mihaelei. ,,A fost o bucurie să interpretăm piese ale marilor noștri artiști, mai ales colaborarea lui Xenti Runceanu, alături de care am adus un smerit omagiu legendarei Mihaela Run­ceanu!“, a fost și declarația sopranei.

Momentul în care cei doi interpretează piesa a fost postat chiar pe 1 noiembrie, atunci când artista se ridica la ceruri, și tot în acea zi și Xenti a pus pe rețelele de socializare un bilețel cu semnătura Mihaelei, în care le scria nepoților săi, Andreea și Xenti ,,să deveniți artiști”.

Piesa ,,Iartă” a fost un omagiu adus Mihaelei Run­ceanu, care a trecut în neființă pe 1 noiembrie 1989. Irina Baianț, acompaniată la pian de Xenti Runceanu, vărul Mihaelei Runceanu, a interpretat această piesă omagiu în concertul extraordinar Irina Baianț de la București din septembrie 2021, alături de Orchestra Simfonică București, ce l-a avut ca dirijor pe Andrei Tudor.

Articole similare