Sănătate

Week-end cu număr mare de persoane vaccinate și număr mic de cazuri noi

Maratoanele de vaccinare organizate în mai multe orașe s-au dovedit a fi un real succes după ce numărul celor vaccinați a crescut considerabil la finalul săptămânii trecute. Mai mult, numărul de cazuri noi confirmate cu COVID-19 și-a menținut trendul descendent.

Nu doar maratoanele de vaccinare, ci și centrele nou create au făcut ca numărul persoanelor care aleg să se imunizeze împotriva Covid-19 să crească simțitor în acest week-end. Peste 100.000 de persoane au fost vaccinate doar duminică, conform datelor furnizate de vaccinare-covid.gov.ro, numărul acestora ajungând la 3.928.681 la nivel național. Cele mai multe vaccinări din acest week-end au fost făcute în județele Cluj, Mureș, Iași și Timiș, unde au fost organizate maratoane de către universitățile de Medicină și Farmacie.

Și județul Buzău a contribuit la recordul vaccinării din week-end prin intermediul centrelor deja existente, dar și prin al celor două inaugurate sâmbătă dimineață, din apropierea Pieței Centrale din Buzău și din parcarea Kaufland Râmnicu Sărat. La deschiderea centrului din Buzău, prefectul Silviu Iordache a fost prezent pentru a oferi o mână de ajutor voluntarilor și medicilor de acolo, așa cum a făcut și când a fost inaugurat centrul drive-thru. Dacă interesul buzoienilor pentru vaccinare va crește, sunt șanse ca cele două centre să fie deschise și în timpul săptămânii, nu doar în week-end, așa cum sunt în prezent.

Singurul centru drive-thru din județ pare a fi un succes, aici vaccinându-se în fiecare zi peste 100 de persoane, cele mai multe cu prima doză. Potrivit ultimei statistici, de luni dimineață, duminică au fost vaccinate la acest punct 142 de persoane, dintre care 134 cu prima doză. În județ, luni dimineață, erau 114.529 persoane vaccinate și doar cinci cazuri noi confirmate cu Covid-19.

Articole similare