Sport

Week-end cu normă dublă pentru „Lupi”

HC joacă două meciuri în trei zile, cu Timișoara

Meci extrem de important, pentru HC Buzău, sâmbătă, în Cupa României. „Lupii” joacă la Timișoara, cu Poli, în optimi, într-o competiție care constituie principalul obiectiv al trupei antrenate de Gabriel Armanu. Meciul se va disputa de la ora 18.00 și se anunță a fi unul foarte interesant, întrucât combatantele de sâmbătă și-au cam împărțit succesele în ultimii ani.

La fel de interesant, Poli este condusă de pe banca tehnică de Pero Milosevic, predecesorul lui Gabriel Armanu la Buzău. Muntenegreanul a fost numit antrenor la finele lui februarie, după o serie de rezultate dezamăgitoare înregistrate de alb-violeți în campionat. Până acum, se știu deja două echipe calificate în sferturi. Este vorba despre CSM Focșani, care a dispus de Oradea, și de Știința Bacău, care a trecut de Sighișoara.

De pe tabloul optimilor vor cădea câteva capete importante, întrucât sunt meciuri care pun față în față pretendente legitime la ultimul act. Cea mai interesantă confruntare este cea dintre Potaissa Turda și CSM Constanța.

La doar nici 48 de ore distanță de meciul de Cupa României, Poli și HC se vor întâlni din nou, de data aceasta în Liga Zimbrilor. Partida este programată duminică de la ora 17.00, duelul fiind mult mai important pentru gazde, aflate în zona roșie a clasamentului. Cu doar 14 puncte acumulate, Poli este antepenultima în ierarhia internă, devansându-le doar pe U. Cluj și pe Vaslui. La polul opus, HC este scutită în acest sezon de orice grijă a retrogradării, ocupând un confortabil loc 6. Teoretic, doar teoretic, Lupii ar putea prinde, încă, o clasare de cupă europeană.

Cea mai recentă întâlnire dintre cele două s-a consumat în octombrie 2023, la Buzău. Gazdele învingeau detașat, cu 29 la 23.

Pentru cele două partide din week-end, delegația buzoiană a plecat către Timișoara încă de acum câteva zile, pentru a le da timp sportivilor să-și încarce bateriile și să se acomodeze cu sala.

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker