Administrație

Transportul public de persoane spre Bisoca şi Lopătari a fost statuat

Veste bună pentru locuitorii din zona de munte a judeţului Buzău, partea de Nord-Est, mai precis din comunele Bisoca, Lopătari şi Mânzăleşti. Consilierii judeţeni au aprobat, la şedinţa extraordinară organizată în prima parte a lunii martie, mai multe licenţe de transport pentru autovehicule, în baza cărora să fie asigurate servicii cât mai aproape de standardele recomandate de Uniunea Europeană, dar şi să fie asigurat un orar zilnic, astfel încât navetiştii din zonele amintite să poată avea garanţia că vor ajunge la locurile de muncă, în municipiul reşedinţă de judeţ sau în oricare altă parte a judeţului.

Proiectul de hotărâre a fost pregătit şi înaintat, spre aprobare, plenului Consiliului Judeţean, de vicepreşedintele instituţiei Adrian Petre, care are în portofoliu acest departament. Au fost aprobate patru licenţe de transport, care vor statua activităţile de profil pe rutele Buzău (Autogara XXL) – Bisoca şi Sările, dar şi spre comuna Lopătari sau localitatea Jgheab, pe teritoriul comunei Mânzăleşti.

„Ca urmare a finalizării procedurii de achiziție sectorială – licitație deschisă pentru atribuirea contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport rutier județean de persoane prin curse regulate pentru grupa de trasee 04 din Programul județean de transport aferent judeţului Buzău, în conformitate cu dispozițiile Legii nr. 92/2007 a serviciilor de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale, ale Legii nr. 99/2016 privind achizițiile sectoriale și al Raportului procedurii nr. 20901/05.12.2023, s-a încheiat Contractul de delegare nr. 142/04.01.2024 cu Asocierea formată din SC GRUP ATYC SRL, SC C&I GRUP INTERNAȚIONAL SRL, SC DAN SEPSI SRL și SC VOICILĂ MAGAZIN MIXT SNC. Conform prevederilor art. 17, alin. (1), lit. j^1) din Legea nr. 92/2007 a serviciilor publice de transport persoane în unitățile administrativ-teritoriale, Consiliul Județean Buzău are atribuția de a emite licențe de traseu pentru serviciul public de transport rutier de călători efectuat cu autobuze. În cadrul procedurii de achiziție, Asocierea de operatori a prezentat, conform listei cu mijloacele de transport disponibile pentru a fi folosite în contractul de delegare a gestiunii, autovehicule înregistrate de firmele SC GRUP ATYC SRL și SC VOICILĂ MAGAZIN MIXT SNC, drept autovehicule de rezervă. Pentru buna desfășurare a serviciului public de transport, este necesar emiterea unor licențe de traseu pentru autovehiculele înregistrate ca mașini de rezervă pe grupa de trasee 04 din Programul judeţean de transport, conform anexei nr. 4.2 la Contractul de delegare a gestiunii nr. 142/04.01.2024”, se arată în raportul înaintat de vicepreşedintele Adrian Petre plenului Consiliului Judeţean.

 

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker