Economic

Vrei să pui curtea casei la punct? IATĂ cum să faci treburile în ordine fără să ratezi vreun detaliu

O dată sau de două ori pe an este recomandat să pui pe listă o curățenie temeinică în curtea casei. O reamenajare din când în când poate schimba complet peisajul. Însă ca să te poți ocupa în detaliu de toate sarcinile ce țin de curte, citește următoarele rânduri și descoperă cât de simplu poate fi acest task.

Ce lucruri ai de făcut pentru a organiza mai bine curtea casei tale

  • Adună frunzele din jurul casei

Din punct de vedere vizual, un morman de frunze din loc în loc nu este deloc atrăgător. Poate că le-ai strâns în ideea de a le arunca la un moment dat. Însă dacă ai tot amânat această sarcină, pune-o pe listă pentru următoarea curățenie generală din curtea casei. Cu siguranță că te vei simți mai bine odată ce priveliștea începe să prindă un contur frumos.

  • Verifică sistemul de evacuare a apei menajere

Orice casă pe pământ are un sistem de evacuare a apei menajere, ce ar trebui verificat din când în când. E posibil să prezinte uzură sau poate că este momentul să cumperi un panou de control pentru pompa submersibilă de la Shop Einstal și să îmbunătățești instalația. Oricare ar fi motivul, pune și această sarcină pe listă, chiar printre primele, dacă poți.

  • Repară dalele de pe alee

Ți-ai promis că mâine te ocupi de dala care se mișcă sub picioarele tale, iar acest “mâine” s-a transformat în anul următor. Dacă tot te apuci de trebăluit prin curte, nu ar strica să repari și drumul de acces, cu o mână de adeziv special, șpaclu și un pic de răbdare. La final, vei fi chiar mândru de ceea ce ai realizat, fără prea mare efort.

  • Ocupă-te de containerele de reciclare

Este recomandat să cureți din când în când containerele pe care le folosești pentru reciclare. Cel pentru strângerea materiei organice ar trebui curățat săptămânal pentru a evita adunarea insectelor sau eliminarea de mirosuri neplăcute prin curte. Nu vei pierde mai mult de zece minute pentru această sarcină. 

  • Termină de montat foișorul

Poate că visezi ca într-o zi să îți savurezi cafeaua din foișorul confortabil, admirând priveliștea din curtea casei. Dacă te-ai apucat de construit un asemenea loc de relaxare, însă din varii motive ai abandonat lucrarea, poate că acum ar fi momentul prielnic să o iei de la capăt. Încearcă să mergi pe ideea de “nu lăsa pe mâine ce poți face azi” și ai să vezi ce bine te vei simți după ce duci opera la bun sfârșit. 

  • Depozitează lucrurile pe care nu folosești zilnic într-un loc special în curte

Poți amenaja foarte ușor un loc în spatele casei, unde să îți ordonezi lucrurile pe care nu le folosești atât de des. O găleată de apă, uneltele de grădinărit sau un echipament de protecție pot fi aranjate destul de simplu și repede. Astfel, vei știi unde le-ai depozitat, fără să le cauți prin toată curtea atunci când ai nevoie de ele.

Așadar, dacă te apuci de trebăluit pe lângă casă, ține cont de sfaturile de mai sus și încearcă să te organizezi eficient. Așa vei fi mai ordonat și te vei bucura de o nouă priveliște, la tine în curte.

 Sursa foto: Pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare