Economic

Vrei să îți reamenajezi casa? Iată ce NU trebuie să lipsească de pe lista de cumpărături

Vara este unul dintre cele mai bune anotimpuri pentru reamenajarea locuinței, indiferent că stai la casă sau la apartament. Pe lângă căldura de afara, care ajută la uscarea rapidă a pereților, pentru că nu se poate să schimbi mobila și electrocasnicele fără să zugrăvești, vei găsi ceea ce îți trebuie mult mai rapid, având în vedere că este sezonul concediilor.

Mai jos găsești o listă scurtă, dar cuprinzătoare, cu ceea ce ai nevoie pentru o casă reamenajată și redecorată după ultimele tendințe.

Hotărăște ce vrei să schimbi

Reamenajarea unei locuințe nu înseamnă că trebuie să arunci ce ai folosit până atunci, mai ales dacă ai schimbat recent anumite piese de mobilier sau alte aparate, precum frigiderul sau aragazul. Așadar, este foarte important să știi de la început ce vrei sa schimbi, sau, mai bine zis, ce vrei să păstrezi din ceea ce ai deja.

După ce ai ales ce ții, va trebui să îți faci necesarul celor pe care le vei schimba. Dintre acestea, cele de mai jos nu trebuie să lipsească.

Materialele de construcții

Un plan de reamenajare bine făcut trebuie să înceapă cu o zugrăveală. Cu această ocazie, poți îndrepta anumiți pereți, poți crea nișe sau alte spații, precum un dressing, de care ai mare nevoie, sau chiar transforma o cameră simplă într-un spațiu folositor. De aceea, prima dată va trebui să pui pe listă materialele de construcții de care ai nevoie. Bineînțeles că aici te poți consulta cu un specialist, mai ales dacă vrei să faci economie, sau poate ai făcut vreun împrumut și trebuie să te încadrezi într-un buget prestabilit.

Mobilierul

Odată cumpărate materialele de construcții și începută lucrarea, se poate să mai câștigi puțin timp în care să te orientezi spre ce piese de mobilier vrei să înlocuiești. Poți avea în vedere mobila pe comandă sau din magazin, însă dacă și pentru aceasta ai deja un buget, probabil cea din magazin se va încadra mai bine în el. Dacă te gândești la un credit, însă, unul de nevoi personale poate fi ceea ce ai nevoie. Astfel, vei putea sa îți iei piese noi și moderne pentru camerele în care îți dorești această modificare.

Electrocasnicele

Un frigider, un televizor, un aragaz sau o mașina de spălat nouă pot fi pe lista de dorințe pentru casa recent reamenajată. Însă trebuie să ții cont de un lucru: dacă cele pe care le ai nu sunt foarte vechi, nu trebuie neapărat să le schimbi. Poți să te orientezi, în schimb, către ceva ce nu ai și îți dorești. Pentru acesta ar merită să faci și un credit. Pentru astfel de bunuri, poți arunca o privire pe câteva oferte de împrumuturi nebancare sau credite de nevoi personale din care poți alege unul pe care îl vei contracta direct în magazinele de profil.

Lista cu ce îți trebuie pentru a avea o casă frumoasă și modernă nu trebuie să conțină foarte multe schimbări. De aceea, trebuie să îți chibzuiești bugetul bine înainte să începi lucrările propriu-zise. Pentru ceea ce îți dorești neapărat însă, un credit pe care să îl suporți ușor poate fi o soluție viabilă, mai ales când știi că aștepți acel lucru de foarte mult timp.

Sursa foto: Pixabay.com

 

 

Articole similare

error: Continut protejat!!