Opinii

Am voie să spun că s-a ales praful de USR?

Am voie să spun că s-a ales prafu’ de USR, așa cum spuneam unii dintre noi, acum ceva timp, că se va întâmpla, dacă vor continua cu o proastă înțelegere a rolului pe care ar fi trebuit să-l aibă acest partid, a ceea ce și-a dorit o parte, cred eu importantă, a electoratului? Am voie să spun că amatorismul, politica făcută pentru like-uri pe Facebook, fără o conexiune reală cu viața oamenilor, scandalurile interne permanente, lipsa unei agende comune cu țara asta în care totuși trăim, incoerența politică vor distruge acest partid?

Am voie să spun sau îmi vor sări iar în cap toți trepanații care te-ar fi omorât când îți permiteai să mai spui ceva și tu, un alegător prost, credul și totuși cu speranța că ceva-ceva se va înțelege și se va schimba în bine?

N-ați înțeles nimic, dragi lideri ai USR, din șansa, dar și din puterea pe care atât de mulți oameni vi le-au dat prin votul lor, prin susținerea lor. N-ați înțeles nimic din ceea ce mulți am sperat să faceți. N-ați înțeles nimic din ceea ce avem nevoie, pentru a scoate țara asta din mlaștina în care se scaldă. N-ați înțeles că, în toată povestea asta, nu era vorba despre voi, ci despre noi toți.

N-ați înțeles că glumițele stupide de pe Facebook nu interesează nici pe dracu. N-ați înțeles că viața noastră e în altă parte. Inclusiv după demisia lui Cioloș&Co, văd astfel de glumițe cretine din partea unora din partid. N-ați înțeles că ați fost, probabil, ultima speranță pentru mulți din generația noastră. N-ați înțeles absolut nimic.

Haideți, continuați cu glumițele! Dormiți mai departe în opoziție! Luați-ne la mișto în continuare. Granițele sunt deschise, din fericire. Putem pleca.

Deci, am voie să spun toate astea sau vin iar toți „experții” din sectuța USR, care mă acuzau că-s de la PNL, PSD, UDMR etc., că m-a cumpărat dracu și vreau eu să distrug USR? Că mă iau aiurea de geniile din USR, că nu văd că răul e în cealaltă parte. Văd, băi, băieți, văd. Am scris și am spus asta probabil de un miliard de ori în ultimii vreo 20 de ani. Văd, dar nu pot fi chioară, surdă și mută când mă uit că ceva în care mi-am pus speranțele, iar ca mine mulți, s-a făcut țăndări din cauza unor indivizi nepregătiți, neasumați, iresponsabili, neserioși, orgolioși, foarte bine orientați spre ei înșiși, plini de venin. Și, am siguranța în cazul unora din cei care au pus mâna pe partid, în ultimii ani, rău-intenționați și puși pe distrugere.

P.S.: Nu mă întrebați care e alternativa, că nu știu. Nu mă întrebați cu cine să mai votați, nu știu nici asta. Vă spun însă că, în ceea ce mă privește, îmi este silă de cei care mizează pe faptul că îi voi vota doar pentru a nu alege răul cel mare. De fapt, cred că mi-e mai silă de ăștia decât de cei care sunt, pe față, ticăloși.

 

Articole similare