Cultură

Vocile feminine din literatura buzoiană, promovate de colectivul „subREPREZENTAT”

Colectivul subREPREZENTAT, coordonat de către Andreea Lăcătuș (regizor) și Alex Mircioi (dramaturg, critic de film), în colaborare cu Her Word și Asociația Antifragil (Premiile Sofia Nădejde), cu sprijinul Centrului de Teatru Educațional Replika se află în căutarea a trei tinere scriitoare de proză și/sau poezie din Buzău pentru a face parte din proiectul subREPREZENTAT//Femei în literatură@Buzău. „Invităm adolescentele și tinerele din Buzău cu afinitate pentru scris să trimită un text de maxim 10 pagini și o mini-descriere până la 29 mai, la adresa subreprezentat@gmail.com, dintre care vom selecta trei tinere autoare”, este îndemnul reprezentanților proiectului.

Cele trei tinere care vor fi selectate vor beneficia de ședințe de mentorat și sesiuni de feedback cu echipa proiectului, precum și  de întâlniri individuale cu autoarele invitate în proiectul subREPREZENTAT//Femei în literatură@Buzău, ceea ce înseamnă o bună oportunitate de a dialoga cu profesionistele cu experiență. Pe lângă aceste întâlniri de care vor beneficia scriitoarele la început de drum, reprezentanții proiectului dau asigurări că în urma procesului de feedback, textele rescrise vor fi publicate într-un volum, și vor avea parte de o lectură publică, iar autoarele vor fi remunerate.

„Inițiativa EmergingVoices@Buzău face parte din proiectul subREPREZENTAT – Femei în literatură @Buzău, care își propune să crească vizibilitatea literaturii scrise de femei în rândul comunității din orașul Buzău printr-o serie de acțiuni desfășurate în spațiul public și evenimente în spații partenere. Ne propunem să creștem vizibilitatea vocilor feminine din literatura română alegând atât texte contemporane cât și readucând în atenția publicului autoare mai puțin cunoscute, într-o selecție curatoriată de Elena Vlădăreanu (poetă, prozatoare), Alex Mircioi (dramaturg) și Ana-Maria Lupașcu (poetă). Toate evenimentele din cadrul proiectului vor avea loc în luna iunie”, mai spune Andreea Lăcătuș, coordonatoare a colectivului subREPREZENTAT.

Proiectul organizat de către Colectivul subReprezentat, coordonat de către Andreea Lăcătuș (regizoare) și Alex Mircioi (dramaturg, critic de film), în colaborare cu Her Word și Asociația Antifragil (Premiile Sofia Nădejde), cu sprijinul Centrului de Teatru Educațional Replika au și parteneri din rândul instituțiilor culturale buzoiene: Biblioteca Județeană și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman. Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național la sesiunea I/2022, aria Promovarea Culturii Scrise.

Articole similare