Monden

Vlad Drăgulin, profesionalism „la sânge”, în stil spartan!

În cadrul unui interviu recent acordat pentru adevărul.ro, actorul buzoian Vlad Drăgulin a povestit despre aventurile trăite în învățământul postcomunist și a făcut analogii cu cazurile de bullying din perioada aceasta din școli. Chiar dacă este greu de crezut, Vlad a recunoscut că în anii lui de școală a suferit și el din cauza bullyingului și a rămas cu un acut complex de inferioritate. De aceea, privind retrospectiv, el acum recunoaște că doar dând dovadă de profesionalism „la sânge”, în stil spartan, a putut să ajungă să aibă o carieră multilaterală de actor, și în televiziune, și în teatru, și în film, dar și la radio.

„Din păcate, din primară mi se trag problemele de încredere. Dacă i-ai povesti astăzi unui copil din I-IV cum am fost crescuți, nu te-ar crede. Când mă scotea la tablă să fac un exercițiu și nu știam, învățătoarea spunea întregii clase <Râdeți de el!>, iar toata clasa râdea de mine. Așa mi-am început drumul în viață. De aceea cred că am ajuns să fac comedie, ca să provoc eu râsul. Am o mare sensibilitate față de ce înseamnă batjocura, abuzul. Tot ceea ce ține de bemoluri în public pentru mine poate fi un buton roșu”, a dezvăluit buzoianul.

Primii ani i-a petrecut la țară, la bunicii materni, unde spune că a avut o copilărie foarte frumoasă, plină de aventuri, vacanțe frumoase, deși bunicul său nu văzuse niciodată marea. „Timp de 80 de ani, bunicul nu a părăsit acea casă, acel sat, Focșănei. Niște oameni modești care au muncit pentru copiii și nepoții lor. Acolo, la ei, am avut primul prieten, Dorin, cu care am și crescut în același căruț. Făceam o grămadă de prostii: furam pepeni de pe câmp, ne băteam, mergeam la biserică. Țin minte că voiam să mă fac preot. Îmi plăcea la biserică, cântam. Apoi am început să ascult rock. Când am început să vin la țară cu tricourile de rocker, n-am mai fost primit așa bine de comunitatea rurală. Mă laicizasem. Prin clasa a VI-a m-am îndepărtat de sat, când, bineînțeles, pubertatea, care a fost un soi de revoltă în fața autorității și a tot ce a fost ciclul I-IV, a virat spre rock”, a mai povestit Vlad Drăgulin.

Articole similare