ActualitateCultură

Vizite virtuale la muzeele de la Colți și Pârscov

Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură, cercetare și artă ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, cu sediul în mun. Buzău, Aleea Castanilor, nr. 1, anunță lansarea a două noi tururi virtuale ale colecțiilor proprii: Muzeul Chihlimbarului Colți și Casa Memorială ”Vasile Voiculescu” Pârscov.

Noile tururi sunt rezultatul colaborării dintre Muzeul Județean Buzău și Platforma `Muzee de la sat”, proiect cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național din România, printr-un proiect realizat de Real Tur-Ro și susținut de Europa FM.

„Experiența virtuală oferită vizitatorilor noștri face parte din Programul <Museum Smart> implementat de Muzeul Județean Buzău încă din anul 2018 și se adresează atât celor care au vizitat fizic colecțiile muzeelor buzoiene, dar și celor care nu au reușit până acum acest lucru. Impactul cuantificabil al acestui program este legat direct de creșterea numărul de vizitatori fizici, de creșterea substanțială a interacțiunilor online cu activitatea muzeului precum și diseminarea mult mai rapidă a activităților instituției în rândul unui public tot mai numeros”, transmite directorul Daniel Costache.

Astfel, alături de turul virtual al Muzeului de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, lansat în luna aprilie a anului 2022, începând de astăzi vizitatorii pot accesa gratuit și vizite virtuale la muzeele de la Colți și Pârscov.

Articole similare