Cultură

Vizită gratuită pentru copii și concurs cu premii, la Muzeul Național Cotroceni

Muzeul Național Cotroceni oferă sâmbătă, 23 martie, vizite gratuite pentru copii și tineri cu vârsta până în 18 ani, însoțiți de părinți, în contextul concursului „Cotroceni Creativ Junior”. Copiii sunt invitați la această cea de-a  V-a ediție a concursului, care are ca temă identitatea vizuală a muzeului, să descopere povestea Palatului Cotroceni și  personalitățile care au locuit aici.

Cum se va întâmpla acest lucru? Ei bine, organizatorii spun că prin intermediul turului ghidat, participanții vor cunoaşte aspecte din viața membrilor familiei regale care îi vor putea inspira în vederea realizării unui logo sau a unei sigle relevante pentru Muzeul Național Cotroceni.

Creațiile plastice vor putea fi înscrise în concurs până pe 5 mai, iar în urma procesului de jurizare, 10 lucrări vor fi premiate cu câte 400 de lei.

Jurizarea va fi împărțită în două secțiuni: „Mici Artiști” (formată din elevii din învățământul gimnazial) și „Tineri Artiști” (formată din elevii din învățământul liceal). În urma procesului de jurizare, se vor acorda câte cinci premii a câte 400 lei pentru fiecare categorie.

Alături de cele 10 lucrări câștigătoare, alte 14 lucrări (7 lucrări din fiecare secțiune) vor fi alese și vor intra în categoria „Artiști de urmărit“. Aceste 24 de lucrări (10 câștigătoare și 14 lucrări din cadrul „Artiști de urmărit“) vor face parte dintr-o expoziție dedicată proiectului.

Concursul se va încheia cu o expoziție care va fi lansată pe 1 iunie.

Detalii  despre concurs se găsesc aici:

Vizitarea Muzeului Național Cotroceni, în data de 23 martie, se va face doar pe bază de programare, în limita locurilor disponibile, conform tarifelor MNC (disponibile pe www.muzeulcotroceni.ro)
Pentru înscrieri:  [email protected];telefon 021-317.31.07 / 0725.518.381, iar programarea va fi confirmată prin email de către un reprezentant al muzeului.
Doar copiii și tinerii cu vârsta până în 18 ani beneficiază de intrare gratuită.  Accesul se face în baza unui act de identitate în original (C.I. sau Pașaport).

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker