Cultură

Elevii bursieri ai Fundației Comunitare, în vizită la o expoziție a Băncii Naționale

Elevii care beneficiază de sprijin din partea Fundației Comunitare prin  Fondul de burse au făcut o vizită la expoziția „ZooMonetar- Fauna lumii pe bancnote și monede” de la Banca Națională a României Agenția Buzău, expoziția putând fi vizitată aici până pe 30 septembrie 2024.

Vizita a fost programată astfel încât să marcheze sărbătorirea la nivel mondial a „Global Money Week – Săptămâna Internațională a banilor”.

„Fondul de Burse FCBZ este dezvoltat de Fundația Comunitară Buzău pentru elevii cu rezultate școlare și extrașcolare bune și cu potențial deosebit, dar cu resurse limitate. Bursele sunt însoțite și de mentorat, prin activități organizate de Fundația Comunitară Buzău în colaborare cu antreprenori, profesori sau specialiști locali, din Buzău. Prin Fondul de Burse FCBZ vrem să dăm încredere tinerilor de astăzi că se află pe drumul cel bun și că prin educație pot reuși să ajungă unde își doresc”, spun reprezentanții Fundației Comunitare Buzău.

Expoziția este o invitaţie la o „călătorie” în jurul lumii, prin intermediul faunei reprezentată pe bancnotele şi monedele mai multor țări, îmbinând caracterul educaţional cu divertismentul cultural. Peste 100 de specii şi subspecii din fauna lumii pot fi admirate pe cele 300 de însemne monetare expuse – de la monede din Antichitate, Evul Mediu și Epoca Modernă, emise în 18 state, regate și imperii, până la bancnote moderne din 59 de țări și teritorii de pe 6 continente.

Proiectul educaţional interdisciplinar vizează creșterea nivelului de cunoaștere a însemnelor monetare în rândul publicului larg și cunoașterea faunei numismatice care a decorat monedele și bancnotele de-a lungul vremii.

 

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker