Opinii

Vise şi visuri

Pe Gabriel Avrămescu l-am descoperit, aşa cum nu-l remarcasem nici cât a fost prin Prefectură, după o uşă. Real! Un social-democrat, de care eram eu mai apropiat, a considerat că era cazul să-i cunosc un coleg de… coaliţie! Era în 2012, pe timpul USL-ului. Atunci, Ponta cedase Buzăul liberalilor şi aşa s-a ales Bâgiu cu o nominalizare şi o candidatură la preşedinţia Consiliului Judeţean Buzău. Bâgiu renunţase la scaunul de senator pentru unul mai mic, chair dacă titulatura era de „preşedinte”, dar pentru că într-o semantică personală a confundat înţelesurile lexicale, s-a instalat în scaun şi s-a comportat ca un „jupân” de judeţ… Filări, flagrant delict, compromiteri derizorii, puşcărie… În campania electorală din 2012, Gabriel Avrămescu era trezorierul personal al lui Bâgiu în relaţia de teren cu aliaţii social-democraţi. Pe înţelesul nostru, dacă se convenea ad-hoc să fie „influenţat” electoratul cu alimente, de exemplu, Avrămescu avea banii la el şi punea partea…

Pe Adrian Mocanu l-a cunoscut mai bine tot în campania din 2012, când el era, încă, cel mai tânăr parlamentar român – la 25 de ani, în 2008 fusese votat de buzoieni pentru primul mandat de deputat în Parlamentul României. Ara, efectiv, judeţul pentru că la Buzău PD-ul lui Băsescu avea un reprezentant şi un candidat periculos, Cezar Preda şi, în ciuda faptului că atunci se spunea că şi o mătură câştiga sub sigla USL, la Buzău lucrurile nu au fost atât de simple. Sub seară, despre Cezar Preda se spunea că era preferat la „ieşirea de la urnă” şi numai mobilizarea disciplinată a social-democraţilor a făcut ca liberalul Bâgiu să câştige. Se spune că, în timpul zilei se muncise pentru Mocanu senior, independent, dar când s-a înţeles că nu mai sunt şanse şi că Cezar Preda poate câştiga, s-a trecut la treabă! Muncă electorală.

Gabriel Avrămescu şi-a împlinit un vis, să intre în politică, şi a avut norocul să fie numit prefect… de Galaţi. Ulterior şi-a menţinut filiera liberală şi a speculat momentul debarcării lui Romanescu. Ajuns la şefia filialei liberale buzoiene, a început să… viseze! Foşti colegi de birou în Prefectura Buzău, deveniseră, brusc, „ciumaţi pesedişti”. Cu aceeaşi filosofie electorală a accesat şi teritoriul. Toţi primarii social-democraţi erau „ciumaţi pesedişti”! Mai mult, devenise pârâciosul de serviciu la Buzău şi reclama primarii la Garda de Mediu că nu adună gunoaiele din comunele pe care le păstoresc. Garda era obligată să dea amenzi pe persoană fizică! Noroc pentru primari că acest vis urât s-a destrămat după anumite proceduri politico-birocratice.

La alegerile din 2020, Adrian Mocanu era şeful filialei de la Buzău a PMP. A ieşit primul pe ţară la număr de voturi, dar şi-a pierdut mandatul de deputat în beneficiul partidului, la redistribuiri. A rămas la cârma celei mai performante filiale PMP din teritoriu pentru că Adrian Mocanu avea visuri de politician. Nu a primit laude pentru activitatea de politician de la prea mulţi colegi, pentru că mediul politic este parşiv. Avea, în schimb, „lipici” la alegători, la populaţie, de aceea totdeauna a ştiut că visurile sale în zona politicului, ţelul său spre statutul de om politic, poate fi atins. A ocupat funcţia de preşedinte executiv la PMP tocmai pentru că nu a renunţat la ţelul său, de a se menţine în zona politicului, de unde, cât a fost în mandat, a ajutat în teritoriu.

Se spune că una dintre particularitățile strategiei de reorganizare a Partidului Național Liberal, implementată de generalul Ciucă, constă în faptul că mai multe organizații din teritoriu nu au trimis obiectivele asumate în alegeri până la data termenului stabilit, 4 decembrie. Cerinţă care, tot ce se poate, a fost ignorată de Gabriel Avrămescu. Structurile politice, în teritoriu, trebuie să prezinte garanţia că vor performa electoral, de aceea proiectele siderale acompaniate de conducerea liberală buzoiană, asociate viselor în calmitatea nocturnă, nu au găsit susţinere şi apreciere la Centru. De fiecare dată va fi aleasă varianta unui lider cu aderenţă la populaţie. Mai ales în prag de an electoral. Totuşi, ar mai fi de aşteptat rezultatul unei noi reuniuni la vârf a liberalilor, la sfârşit de ianuarie 2024!   ˝

Un comentariu

  1. Un fâs…un om ca Avrămescu,nesantajabil, neumil și inteligent pe deasupra nu își poate compromite cariera pentru haznaua politică din România ( indiferent de culoare) Cu cine să fi creat politici publice la Buzău,cu cine să creeze coeziune, cu persoane avide doar de funcții și bani?. Foarte bine că a plecat ,la timp și fără regrete. Mizeria de pe scena politică se strânge sub preșul Iohannis,

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker