Actualitate

FOTO | Autoturism unic în România, cumpărat de o buzoiancă

Un model de autoturism Excalibur Phaeton V, unic în România, cu doar 18.000 mile parcurse, a fost achiziţionat din Nebraska – Statele Unite ale Americii, şi face parte de puţin timp din familia Clubului Retromobil. Maşina de epocă a poposit la reprezentanţa Registrului Auto Român (RAR), unde a reuşit să atragă admiraţia specialiştilor.

„De o apariţie pe care am încadrat-o fără ezitare la categoria rarităţi s-au bucurat colegii de la reprezentanţa Buzău: Excalibur Phaeton V. Autovehiculul a fost fabricat în 1986 într-un număr redus de exemplare şi a fost adus în România de o doamnă care l-a cumpărat de la un colecţionar din Statele Unite”, informează RAR. Autoturismul a fost deţinut de către un singur proprietar, care a parcurs doar 18.000 mile.

„Este o raritate, singura din România. Autoturismul a fost construit în cinci ediţii. A fost proiectat în anul 1928 şi a fost inspirată din modelul Mercedes SSK. A cincea ediţie a numărat 57 de modele între 1986 și 1988. Dintre ele, doar două sunt cu hard top şi soft top aşa cum este cea pe care o deţin. În ţară este unicat, mai există autoturisme din ediţia II şi IV, II aparţine lui Ion Ţiriac şi IV aparţine unui cetăţean din Prahova. Mi-a plăcut acest model nuanţat, îl găsesc mult mai feminin. Ştiu că este valoroasă şi că va căpăta valoare de aici încolo. Este ca şi nouă, 18.000 mile la bord, din 1986. Este greu de întreţinut, dar în momentul de faţă nu are nicio hibă, este impecabilă, nu a fost rulată foarte mult. Firma de transport americană, până să o îmbarce pe vapor, a pus-o la un loc cu mărfurile fine, nu cu celelalte maşini”, a precizat pentru „Agerpres” proprietara automobilului, medicul psihiatru Maria Cristache.

Preţul automobilului este confidenţial, dar are o valoare sentimentală ridicată pentru noul proprietar din municipiul Buzău. „Are o valoare sentimentală, mi-am găsit-o după sufletul meu. A fost cadou din partea soţului de ziua mea, de Sfânta Maria. Aşteptarea mea nu a fost în zadar. Maşina a traversat America din Nebraska până la Buzău. Lumea se miră, au venit la poartă şi întreabă ce este. O bucurie pentru toată lumea”, a mai spus medicul buzoian Maria Cristache.

Un comentariu

  1. Craciun fericit! copiilor care renunta la scoala din lipsa ghetelor pentru naveta… probabil tot „o raritate” in opinia unora…

Articole similare

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker