Sport

Vineri e Ceahlăul. „Profesorul” vine la vânătoare de puncte în Crâng

După victoria de la Slobozia, văzută de mulți ca o surpriză, Andrei Prepeliță este supus unui nou examen, de data aceasta în fața matematicianului Cristi Pustai. La prima vedere un meci de „1 solist”, întâlnirea de vineri se va juca sub semnul presiunii, jucătorii Gloriei nefiind printre cei mai iubiți cetățeni ai urbei, nici măcar după reușita de pe plaiuri ialomițene. Evident, nici Cristi Pustai, fluierat în dese rânduri pe când antrena la Buzău, nu se va simți confortabil. Pentru fostul tehnician al roș-albaștrilor, există motivația în plus, aceea de a demonstra că decizia demiterii sale a fost una eronată. La oaspeți evoluează și trei ex-buzoieni, Wynney Boison, Tudor Oltean și Mihai Neicuțescu, fotbaliști care nutresc de asemenea dorința de a le bate obrazul, la figurat, celor care s-au debarasat de ei.

Dincolo de ranchiune și polițe așteptând plata, o eventuală victorie a moldovenilor (Doamne Ferește!), i-ar urca pe aceștia pe un loc de play-off, întrucât, cu 18 puncte, sunt la doar trei lungimi de Gloria.

Cheia meciului pare a fi totuși în tabăra buzoiană. Prepeliță a avut un răgaz destul de mic pentru a-și readuce cu picioarele pe pământ elevii, după victoria italiană de la Slobozia. La fel de importantă, recuperarea fizică, după doar trei zile de răgaz. În cazul unui succes, apele s-ar mai liniști la Buzău, o posibilă demitere a tânărului tehnician ieșind din ecuație, cel puțin pentru următoarele săptămâni. Cu 24 de puncte, atât cât ar acumula, Gloria s-ar ancora bine în cele șase locuri de play-off, poziție cu atât mai solidă cu cât primele două clasate, Șelimbăr și Corvinul, nu dețin drept de promovare. Trupa din Crâng este, în acest moment, avantajată și de program, unul care nu prea mai include meciuri tari, cu excepția celui de pe teren propriu, cu Hunedoara. În plus, pauza competițională bate deja la ușă iar șefii clubului ar putea face, până la reluarea campionatului, câteva transferuri.

Biletul pentru partida de la ora 16.00 costă 15 lei, putând fi achiziționat atât de pe internet, cât și de la casele specializate, deschise vineri, începând cu ora 14.00. Persoanele cu dizabilități și copiii cu vârsta până în 14 ani beneficiază de gratuitate.

 

Articole similare