Politic

Pufu: Ciocnirile între PNL și PSD se vor acutiza

Decizia Partidului Național Liberal de a merge singur la alegerile de anul viitor a fost primită cu entuziasm de organizațile PNL din județ, în special de nucleul dur din interiorul structurilor politice din teritoriu, susține senatorul Vlad Pufu, președintele organizației municipale liberale. El a precizat, într-o emisiune la Focus TV, că este posibil ca liderii partidului să nu fi explicat foarte bine rostul coaliției la guvernare cu Partidul Social Democrat.

„Este o măsură mult așteptată. Și este vorba despre electoratul dur, nuca aceasta fierbinte din fiecare organizație din țară. Dacă noi, parlamentarii, am  înțeles  sensul acestei coaliții și am încercat de fiecare dată să îl explicăm, a fost foarte greu să o explicăm colegilor noștri care au dus această bătălie politică la baionetă; pe de altă parte, poate nu am explicat-o foarte bine. Și atunci nu se stinseseră – de altfel nu s-au stins niciodată – aceste asperități existente și care au fost de-a lungul anilor. De aceea a fost foarte bine primită; nu aș vrea să spun că a fost primită cu entuziasm dar, până la urmă, acesta este cuvântul, a fost primită cu bucurie această decizie. Și probabil vom vedea în lunile ce vor urma ce măsuri și ce decizii politice vom lua și de aici înainte”, a spus Pufu.

El face apel la maturitatea politică a ambelor părți pentru păstrarea coaliției  de guvernare: „Aceasta (coaliția cu PSD, n.r.) a fost făcută mânată de o anumită forță majoră. Am avut acele crize consecutive, crize suprapuse, ele nu s-au stins încă. Peste toate, a mai venit una, cea din Orientul Mijlociu. Știți foarte bine că această coaliție a fost făcută pentru stabilitate. Stabilitatea pe care noi am câștigat-o în această perioadă nu am vrea să o pierdem nici în perioada următoare, pentru că vin niște luni grele, vin niște luni de iarnă, vin niște luni imprevizibile din punct de vedere geopolitic și nu trebuie să uităm că de la asta trebuie să plecăm, că stabilitatea țării este cea mai importantă, să trecem cu bine iarna, să trecem cu bine și această criză. Iar războiul politic nu va fi așa cum unii extremiști și l-ar dori, adică să aruncăm cu pietre pe stradă, nu se va întâmpla lucrul acesta. O dovadă de maturitate politică trebuie să dăm”, a mai spus Pufu la Focus TV.

Liderul organizației municipale a Partidului Național Liberal a admis că în perioada următoare fricțiunile între cei doi parteneri s-ar putea acutiza: „Ciocniri între cele două partide vor mai fi, sunt sigur că se vor acutiza, pentru că sunt colegi cu foarte multă personalitate printre parlamentari, printre președinții de organizații, sunt colegi care și-au dorit de mult timp să se întâmple lucrul acesta și au situații serioase de luptă în organizațiile proprii și atunci cu siguranță se vor mai da unde de șoc spre Centru dar, până la urmă, conducerile există ca să poată media aceste conflicte în perspectiva coaliției”, a mai spus senatorul liberal Vlad Pufu.

Articole similare