vineri, 16 aprilie 2021

VIDEO Zeci de mărțișoare de la copii din Centrul rezidențial de la Beceni trimise polițiștilor buzoieni

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au fost întâmpinați vineri dimineață de mici surprize colorate. Zeci de mărțișoare confecționate manual de copiii din Centrul rezidenţial pentru recuperarea şi reabilitarea copilului cu tulburări de comportament nr. 5 Beceni, expuse în holul instituției, i-au oprit pentru câteva momente pe oamenii legii de la activitățile obișnuite. Astfel, aceștia au putut achiziționa mărțișoare pentru colegele de birou sau pentru partenerele de viață.

Anul trecut, în aceeași zi de februarie, polițiștii buzoieni erau anunțați de sosirea primăverii printr-o invitație primită de la copiii beneficiari de măsuri de protecţie speciale, care i-au invitat la deschiderea Expoziției Sărbători Populare Românești – Festivalul Mărțișorului.

Anul acesta, ne conformăm cu toții reglementărilor legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei, însă primăvara bate din nou la ușă. Chiar dacă nu ne mai putem întâlni, venirea Mărțișorului ne-a fost anunțată tot prin tinerii vestitori, cărora li s-a alăturat reprezentantul îndrumător din cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Astfel, ne-au fost trimise sute de mărțișoare confecționate minuțios, cu un impresionant simț al frumosului și cu dibăcie, de către copiii din Centrul rezidențial pentru recuperarea și reabilitarea copilului, de la Beceni.

De-a lungul timpului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au colaborat constant cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău, fiind derulate periodic activități de reducere a riscului victimal şi infracţional în cazul copiilor beneficiari de măsuri de protecţie speciale.

Polițiștii de la Compartimentul Prevenire a Criminalității și Biroul Siguranță Școlară s-au bucurat să constate că legătura între cele două instituții este una semănată cu implicare, cu optimism, cu rezultate.

Recunoaștem că polițiștii au luat cu asalt standul expozițional și au profitat de ocazia de a achiziționa din timp un mărțișor original și norocos pentru colegele de birou. Vă mulțumim încă o dată, tineri dragi și pricepuți! Întotdeauna vom fi alături de voi!„, a fost mesajul polițiștilor buzoieni.

loading...