vineri, 16 aprilie 2021

Muncitori taiwanezi care reabilitează clădirea Colegiului Eminescu, puși să păzească șantierul

Surprize-surprize miercuri noapte pentru zeci de agenți de pază din Buzău. Un control al polițiștilor însoțiți de jandarmi s-a lăsat cu sancțiuni de peste 10.000 lei. Verificările din noaptea de 24 spre 25 februarie au avut loc între orele 23.00 – 03.00, timp în care a fost organizată la nivelul judeţului o acţiune pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.

De asemenea, au efectuat verificări având ca scop prevenirea și combaterea ilegalităților care se pot produce în incinta societăților comerciale care au ca obiect de activitate cazarea persoanelor în hoteluri, moteluri, pensiuni, vile turistice.

Poliţiştii, împreună cu jandarmi, au efectuat controale la 87 de obiective (unităţi de învăţământ, staţii PECO şi GPL, unităţi sanitare, cazinouri şi alte societăţi comerciale), unde au fost verificați 100 de agenţi de pază.

„Față de 19 dintre aceştia a fost luată măsura sancţionării contravenţionale pentru abateri săvârșite la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor(16) şi 3 pentru alte acte normative. Au fost efectuate 42 de testări cu aparatul etilotest. Doi dintre cei sancționați au fost depistaţi de poliţişti în timp ce dormeau, cu toate că aceștia aveau obligația de a asigura paza obiectivului”, precizează reprezentanții IPJ Buzău. Persoanele sancționate asigurau paza la două societăți comerciale din zona industrială a municipiului Buzău.

Amenzi au fost aplicate și firmei care execută lucrările de reabilitare de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”. Oamenii legii au constatat că paza era asigurată de cetățeni taiwanezi angajați pentru lucrările de construcție. „O societate comercială care execută lucrările de reabilitare la o unitate de învățământ din municipiul Buzău, a fost sancţionată contravenţional pentru neimplementarea măsurilor stabilite prin analiza de risc, precum şi pentru faptul că în serviciul de pază sunt cetăţeni din spaţiul extracomunitar”, precizează IPJ Buzău.

Valoarea totală a sancţiunilor a fost de 10.700 lei. Poliţiştii vor continua activităţile în acest domeniu.

loading...