Monden

VIDEO | WRS, audiențe record la repetițiile Eurovision

Buzoianul WRS a impresionat încă o dată audiența la a doua repetiție oficială pe scena de la Torino. Interpretarea melodiei „Llamame” pe Arena Pala Olimpico a strâns peste 200.000 de vizualizări pe canalul de YouTube al Eurovision Song Contest, fiind unul dintre cele mai apreciate momente ale zilei. Mai mult, prestația buzoianului este pe locul 34 în topul videoclipurilor populare.

„Am primit o mulţime de mesaje pozitive din partea fanilor, organizatorilor şi jurnaliştilor. A fost o nouă zi plină de emoţii, dar răspunsul nu s-a lăsat aşteptat: momentul nostru are deja aproape 140.000 de vizualizări pe canalul oficial de Youtube al ESC, ceea ce mă motivează şi mai mult să dau absolut totul în concurs”, a declarat WRS, la finalul zilei.

Momentul buzoianului a fost modificat, după ce echipa TVR a avut şedinţe tehnice cu organizatorii, iar aceştia au încercat să pună în aplicare indicaţiile primite în urma primei repetiţii. Deşi mai sunt probleme cu privire la unele cadre alese de producătorii show-lui, reprezentanţii României le-au transmis acestora, punctual, solicitând remedierea lor. Totodată, concurenţii ediţiei din acest an s-au lovit de o problemă tehnică: scena nu funcţionează aşa cum a fost proiectată. „Soarele” în jurul căruia a fost gândită întreaga construcţie s-a blocat, iar această situaţie afectează show-urile participanţilor la concurs. Din această cauză, România, la fel ca alte ţări, nu poate folosi la potenţialul maxim grafica pregătită special pentru concurs.

Eurovision a debutat cu prima semifinală marţi, 10 mai, la ora 22.00, în direct la TVR 1 şi TVR Internaţional.

Calificat în urma selecţiei naţionale din 5 martie, WRS va urca pe scena Eurovision Song Contest 2022 joi, pe 12 mai, în a doua semifinală a competiţiei, având numărul 13 de intrare în concurs. Alături de România, în a doua semifinală participă Australia, Georgia, Cipru, Serbia, Finlanda, Azerbaidjan, San Marino, Israel, Malta, Muntenegru, Cehia, Polonia, Belgia, Macedonia de Nord, Suedia, Estonia şi Irlanda. Finala va avea loc sâmbătă, 14 mai şi va fi difuzată în direct şi în exclusivitate la TVR.

Andrei Ursu, alias Wrs, este un artist multidisciplinar cu o viziune unică. Înainte de a-şi începe cariera de vocalist, a fost backup dancer în televiziune şi pentru alţi artişti, luându-i exemplu pe părinţii săi, ambii dansatori de muzică populară. În 2015, se lansează în muzică în trupa de băieţi SHOT. Doi ani mai târziu, părăseşte proiectul şi se mută la Londra, unde îşi perfecţionează abilităţile de compozitor. În ianuarie 2020, semnează un contract de înregistrare cu Global Records şi demarează proiectul său de muzică electro pop. Pe lângă muzică, wrs îşi concepe adesea videoclipurile şi artwork-urile, oferind ascultătorilor o privire în lumea sa interioară.

Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite. Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993. Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Articole similare