Administrație

VIDEO | Veste bună despre podul de la Metalurgica

Municipalitatea anunța, la începutul lunii mai, că pasajul Metalurgica se va închide pentru o perioadă destul de lungă de timp, de aproape trei luni, pentru a începe reabilitarea necesară, dată fiind starea avansată de degradare a acestuia, care devenise un pericol pentru trecători și pentru șoferi deopotrivă. Primarul Constantin Toma a anunțat că firma care se ocupă de reabilitare lucrează intens pentru consolidarea structurii, dorind să redea pasajul cât mai repede circulației preluată, în această perioadă, de podul de la Drăgaică.

„Se lucrează și deasupra podului și dedesubtul lui, pentru a reuși să reabilităm această importantă lucrare pentru municipiul Buzău. Iată, din cauza acestei lucrări, orașul se blochează în trafic, cel puțin la orele de vârf, dimineața și la ieșire din program, după orele 15-15.30. Am vorbit cu constructorul, oamenii au program aici de 12 ore, de la 7 dimineața la 7 seara, lucrează și în fiecare sâmbătă. Au găsit tehnologia, dar și prin intensitatea muncii, doresc să micșoreze timpul de executare a acestui contract, care este de 104 zile, și să micșoreze cel puțin cu două-trei săptămâni, termenul de finalizare a acestui pod fiind în luna august”, a spus primarul Buzăului.

Edilul a mai declarat că, mulțumită unei rășine epoxidice care va fi aplicată deasupra structurii, betonul turnat se va întări mai repede, iar pasajul va fi deschis circulației auto în cel mult trei săptămâni, spre ușurarea șoferilor exasperați de cozile imense de la orele de vârf: „O veste bună este că în maxim trei săptămâni, se va putea circula cu auto pe acest pod. Se va turna partea de beton, partea de asfalt și datorită unei rășine epoxidice, se va putea micșora termenul de așteptare, termen tehnologic, de 28 de zile pentru întărirea betonului. Se va putea micșora la șapte zile, ceea ce va însemna că se va putea circula pe pod și va ușura foarte mult traficul în zona Industrială, respectiv, nu va mai fi acel blocaj de pe podul de la Drăgaică”, a mai spus primarul Toma.

Dragi buzoieni,
Șantierele Buzăului merg mai departe!
Vorbim astăzi despre Podul peste calea ferată de la Metalurgica, care se afla într-o avansată stare de degradare și trebuia reabilitat!

Publicată de Constantin Toma pe Duminică, 29 mai 2022

 

Articole similare