Administrație

VIDEO | Toma: ,,Doresc o adevărată mişcare sportivă de amatori în Buzău”

23 de aparate de fitness vor fi montate în cele trei parcuri mari ale munici­piului, a anunţat primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe pagina sa oficială de Facebook. El a spus că asemenea aparate vor fi montate, primăvara viitoare, în toate parcurile din municipiu, pentru ca buzoienii să aibă cât mai multe posbilităţi de a face mişcare şi de a-şi petrece timp în aer liber.

,,În Parcul Tineretului am început montajul primului set de aparate de fitness, pentru mişcare în aer liber. Aici se vor monta cinci aparate, urmează ca în Parcul Marghiloman să se monteze în zilele următoare şapte aparate, iar în Parcul Crâng alte 11. Practic, în această săptămână vom avea, în cele trei parcuri, primele aparate de fitness, şi spun acest lucru pentru că în primăvară doresc să continuăm în toate parcurile – chiar şi în cele mai mici decât acestea trei, care sunt cele mai mari din Buzău -, să continuăm cu montajul de astfel de aparate. În acelaşi timp, voi propune, printr-un proiect de hotărâre, înfiinţarea unei secţii, în cadrul Sport Club Municipal Gloria Buzău, care se va numi <Sportul pentru toţi>, pentru că doresc să începem o adevărată mişcare sportivă de amatori în Buzău, astfel încât buzoienii să facă mişcare cât mai multă în aer liber, pentru că aceasta este prima condiţie pentru a avea o comunitate mai sănătoasă; iar în aceste vremuri cu pandemie s-a constatat că oamenii care fac sport au cea mai bună condiţie fizică şi rezistenţă în lupta cu Covid-19 şi cu o mulţime de alte boli. Buzăul trebuie să se transforme şi din acest punct de vedere, iar investiţiile în toate spaţiile verzi vor fi din ce în ce mai mari”, spune primarul Constantin Toma.

Discuţii legate de stadionul de atletism

Acesta a mai spus că, odată cu deschiderea stadionului de atletism vor fi instituite reguli stricte de folosire a acestuia de către sportivii amatori. ,,În curând, vom da drumul noului stadion de atletism; sunt multe discuţii legate de program, de accesul pentru alergare doar pe una dintre piste, pista 8. Încercăm să împăcăm şi sportivii profesionişti ai Buzăului şi sportivii amatori; vom începe cu această pistă 8, pentru că trebuie să ne obişnuim să respectăm nişte reguli, respectiv să nu se uzeze prea mult acest teren, iar oamenii care vor avea acces aici să aibă, aşa cum s-a trecut şi în regulament, un echipament corespunzător, astfel încât să nu stricăm ceea ce s-a făcut. Nu va fi acces pe terenul cu gazon; spaţiul verde este dedicat în întregime celorlalte secţii de atletism; în Buzău avem şi elevi, dar şi sportivi de performanţă în atletism şi sperăm ca prin acest nou stadion creăm o adevărată mişcare, şi a sportului profesionist, şi a sportului ­ama­tor”, a mai spus primarul.

,,Până în 2024 dorim să ajungem undeva la accesarea a peste 200 milioane de euro fonduri europene, ceea ce va însemna crearea de cât mai multe locuri atractive în Buzău. Tot în această toamnă, în toate lacurile din Buzău, probabil mai puţin lacul din Parcul Crâng – pentru că acolo trebuie să refacem malurile – vom aduce şi puiet de crap, astfel încât în primăvară pescarii noştri amatori să se bucure din plin şi de acest hobby. Tot ce se face se face pentru ca buzoienii să fie cât mai sănătoşi şi să îşi petreacă cât mai multe clipe în mij­locul naturii”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înregistrare video pe care a postat-o pe ­pa­gina sa oficială de Facebook.

Montarea de echipamente pentru Fitness în parcurile din Buzău.Mai multă mișcare, mai multă sănătate!

Publicată de Constantin Toma pe Luni, 19 octombrie 2020

Articole similare

error: Continut protejat!!