Administrație

VIDEO | Toma: ,,Buzăul merge mai departe… și cu infrastructură modernă”

,,Buzăul merge mai departe… și cu infrastructură modernă”, spune primarul Constantin Toma într-o pos­tare video pe pagina sa oficială de Facebook, pe parcursul căreia prezintă stadiul lucrărilor de reabilitare a străzilor din municipiu aflate în lucru.

Toma anunță că s-au încheiat lucrările de stabilizare a solului de pe strada Transilvaniei, situație care a determinat sistarea, pentru o bucată de timp, a lucrărilor din respectiva zonă: ,,Vineri noapte s-a terminat de injectat acea substanță specială care solidifică partea de mâl care s-ar fi putut mișca după turnarea asfaltului; această tehnologie a fost aplicată și pe restul străzii Transilvaniei. Metoda este conformă cu tehnologia și ne va ajuta să avem o calitate mult mai bună a acestei străzi pentru viitorii 30-40 de ani. După injectare nu s-a mai lucrat, pentru că tehnologia nu permite, iar de luni se vine cu piatra concasată, cu compactarea ei și, bineînțeles, cu turnarea de asfalt. Așa cum am mai relatat, modelul care se va aplica pe strada Transilvaniei este cel de pe Calea Eroilor”, spune Toma.

În paralel, se lucrează în cartierul Orizont, dar și pe străzile și aleile din zona Unirii Sud. ,,În cartierul Orizont se află două echipe de la Urbis; deja a început să se asfalteze, s-au terminat primele două alveole și se lucrează pe altele două mari și pe o bucată de stradă, astfel încât, anul acesta și anul viitor, să finalizăm. Pe Aleea Stejarului a început același proiect cu cel finalizat pe partea cealaltă a Bulevardului Unirii Sud, respectiv Aleea Arinului și strada Viitorului, plus toate parcările, trotuarele, bretelele dintre blocuri și dintre cele două străzi. Aici a început deja asfaltarea, reabilitarea. Nu vom mai ieși cu echipele Urbis de aici până când nu se va finaliza lucrarea; vom merge cu Aleea Stejarului până la capăt, după care vom intra pe Aleea Platanului și pe Aleea Patriei, cu același model precum pe Aleea Arinului. Să sperăm că anul acesta și anul viitor, probabil până la jumătate, vom reuși să finalizăm și aici”, mai precizează primarul.

Conform acestuia, lucrările de pe Bulevardul Industriei ar putea fi încheiate în această toamnă: ,,Pe Bulevardul Industriei se lucrează pe al doilea tronson; s-a dat drumul provizoriu pe banda cealaltă, pe care mai este de turnat stra­tul de uzură dar, tehnologic, trebuia să se întâmple acest lucru. Se lucrează cu spor și, în această toamnă, practic toată această zonă industrială va fi finalizată, astfel încât în zona cu cei mai mulți angajați din municipiul Buzău vom avea condiții deosebite de trafic, vom avea parcări și piste de biciclete moderne. În condițiile în care vom avea autostrada A7 care va trece prin apro­pierea Zonei Industriale, aceasta va fi reabilitată și va atrage noi investitori și vom putea să ducem utilitățile de aici  la stânga și la dreapta viitoarei autostrăzi, astfel încât să profităm cât mai mult de această oportunitate extraordinară. Sunt convins că unirea cu comuna Țintești ne va ajuta foarte mult; Buzăul nu are nimic de pierdut, ci doar de câștigat”, a mai spus primarul Constantin Toma într-o înre­gistrare video pe care posta­t-o pe pagina sa oficială de Facebook.

 

Buzăul merge mai departe…și cu infrastructura modernă!

Publicată de Constantin Toma pe Vineri, 23 iulie 2021

 

Un comentariu

  1. Din ciclul, ”mai e mult până departe! Buzăul actual este varză, este praf, niciodată nu au fost mai proaste străzile.

Articole similare