Actualitate

VIDEO / Soțiile asasinilor unui afacerist din Vrancea, arestate la Buzău

Un întreg arsenal a fost capturat în weekend de polițiștii buzoieni în urma unor descinderi în mai multe locații din județele Vrancea și Bacău. 7 arme letale deținute ilegal, printre care și o armă automată militară, ar fi trebuit să ajungă la un buzoian însă tranzacția a întârziat iar oamenii legii au intrat pe fir. Două femei, care s-ar fi ocupat de vânzare în numele soților aflați în arest într-un dosar de omor, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile. Cele mai multe arme erau îngropate în curtea locuinței din Bacău a mamei uneia dintre femei.

Este cea mai mare captură de arme din acest an a polițiștilor buzoieni. Pentru localizarea armelor, poliţiştii Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au efectuat sâmbătă 7 percheziţii domiciliare, în județele Vrancea și Bacău, la persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor și trafic de produse sau substanțe toxice.

La data 24 aprilie a.c., poliţiştii Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sprijiniți de polițiști de investigații criminale, de investigarea criminalității economice, de la ordine publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, au efectuat 7 percheziţii domiciliare, în județele Vrancea și Bacău.

Activitatea s-a desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, în baza autorizaţiei emise de Judecătoria Buzău.

Din cercetări a reieșit că patru persoane (două femei, de 27 și 35 de ani și 2 bărbați, de 35 și 43 de ani), din Vrancea, ar fi deținut arme, muniții și substanțe toxice, pe care, în perioada martie-aprilie a.c., ar fi intenționat să le comercializeze„, precizează IPJ Buzău.

În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 7 arme letale deținute ilegal – o armă automată militară, o carabină, 2 arme de vânătoare semiautomate, 3 pistoale calibrul 9 mm, 1.000 de cartușe aferente, un recipient cu aproximativ 2 kg. de substanță ce pare a fi mercur, un pistol neletal deținut ilegal și 2 dispozitive de tip amortizor.

Față de cele două bănuite a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, bărbații fiind sub executarea unei pedepse privative de libertate. Ulterior, instanța a emis pe numele celor două femei mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile. În cauză, sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și trafic de substanțe periculoase. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi bărbați, din Vrancea, sunt acuzați că împreună cu doi complici l-au asasinat în 2019 pe patronul unei case de schimb valutar din Focșani. Maşina afaceristului a fost tamponată de un autoturism de teren din care s-au şi tras două focuri de armă înspre maşina victimei şi ambele au nimerit-o pe aceasta. Un glonţ l-a atins în zona braţului, iar cel de-al doilea în zona inimii, provocându-i decesul.

 

 

 

Articole similare

error: Continut protejat!!