CulturăEducație

VIDEO / Sărbătoarea copilului, cu evenimente în premieră pregătite de Primăria Buzău

Pentru că 1 iunie este zi liberă atât pentru părinți, cât și pentru copii și este ocazia perfectă de a sărbători Ziua Copilului prin diferite activități, Primăria municipiului Buzău, împreună cu Centrul Cultural și Educațional „Alexandru Marghiloman”,  le-a pregătit buzoienilor mici și mari multe evenimente în aer liber, în Parcul Crâng, Parcul Tineretului și în Parcul Marghiloman.

Este vorba despre  activități cultural-educative și sportive  la care sunt invitați copii, părinți și bunici. După cum se observă, programul include, în acest an, în premieră, activități educaționale pregătite special pentru copii, care se adaugă evenimentelor culturale la care buzoienii au fost obișnuiți în ultimii ani  să participe.  O altă premieră în acest an o constituie faptul că Ziua de 1 iunie este astfel pregătită pentru cei mici încât să constituie o avanpremieră la Festivalul „Antante”, care se va petrece în zilele de 4 și 5 iunie, adică în week-end. Tot la capitolul premiere putem înscrie și spectacolele pentru copiii cu deficiențe, anunțate în conferință de viceprimarul Oana Matache: „Pe 1 iunie vom mai avea ateliere și spectacol senzorial  pentru copiii cu deficiențe pe care dorim și de această dată să-i integrăm în activitățile dedicate tuturor copiilor din muncipiu”.

Activități cultural-educative care anticipează Festivalul „Antante”

Primăria Buzău și Centrul Cultural Alexandru Marghiloman” au alături în acest demers cultural-educațional doi parteneri: Gloria Buzău și Asociația Culturală „Pe bune”. Reprezentanții lor, respectiv  directorul Gloria Buzău, Ion Cazan, și Ștefan Craiu, președintele Asociația Culturală „Pe bune”, partenerul Primăriei municipiului Buzău și al Centrului Cultural Alexandru Marghiloman” în proiectele „Școala din parc” și Festivalul pentru copii „Antante”, au fost, împreună cu directoarea Florina Potîrniche, alături de viceprimarul Oana Matache  în conferința de presă în care a prezentat calendarul evenimentelor programate de Ziua Copilului și în zilele următoare de  week-end, respectiv 4 și 5 iunie.  „Este al doilea an în care alături de noi se află Asociația Culturală <Pe bune>, care se ocupă de contactul cu artiștii cu spectacolele, pentru că Ștefan a devenit colaboratorul nostru încă de anul trecut pentru proiectul <Școala din parc> și pentru Festivalul <Antante>. El este actor și ne ajută foarte mult ca aceste evenimente să fie într-adevăr unele culturale și educaționale”, a explicat directoarea Centrului Cultural și Educațional Florina Potîrniche.

 Ateliere educative în trei zone din oraș

La rândul lui, Ștefan Craiu a anun’at că pe 1 iunie o să se realizeze o deschidere oficială a celor două mari proiecte culturale și educaționale pentru publicul tânăr din Buzău. „Vom fi prezenți pe 1 iunie în cele trei zone: Parcul Tineretului, Parcul Marghiloman și în  zona de Bulevard, unde  vom avea mai multe activități. Va fi o promenadă urbană, cum o numim noi, unde tinerii și copii împreună cu părinții pot participa la activități distractive și educative și de vacanță. Vom avea întâlnirea cu grupul nostru de voluntari de la Centrul Cultural; ei vor fi prezenți în toate cele trei puncte, dar în special în zona de bulevard, unde vor interacționa cu voluntarii noi. O să avem o parte de ateliere susținute de meșterii populari. Lucrăm în continuare cu Asociația meșterilor populari din Buzău și ne bucurăm în continuare că  sunt aproape de noi. Vom avea atelier de jocuri teatrale, ateliere de art-terapy, dezvoltare personală, ateliere muzicale, concerte și multe concursuri, special pregătite pentru 1 iunie”, a precizat Ștefan Craiu.

Activități sportive în Parcul Crâng

Directorul Clubului Gloria a anunțat  că pe 1 iunie vor fi organizate : ștafete, lansări de aeromodele, antrenamente de box, driblinghuri  de handbval, lecții de carate, pase cu balonul la rugby mutări de șah, partide de tenis de masă. De asemenea, vor fi organizate spectacole interactive sportive în Parcul Crâng.  Și nu în ultimul rând, de interes pentru micile talnte care își vor dovedi abilitățile sportive  este și faptul că, directorul de la Gloria  a precizat că vor fi răsplătiți pentru efortul lor cu premii și surprize. Activitățile sportive se vor deafășura  în Parcul Crâng, pe data de 1 iunie, în intervalele orare  9.00 – 12.00 și 17.00- 19.00. „ În demersul nostru avem colaborare cu instituțiile de profil din municipiul Buzău și aici mă refer la Inspectoratul Școlar, Liceul cu Program Sportiv, Direcția Județeană pentru Sport, Clubul Școlar Sportiv și Clubul Sportiv municipal. În acest sens, în data de 1 iunie vom organiza o prezentare interactivă a tuturor secțiilor și  ramurilor sportive din cadrul clubului. La acest moment avem 10 secții sportive active. Mă refer la atletism, box, fotbal, handbal, modelism rugby, karate, sporturi pentru toți, șah și tenis de masă”, a precizat directorul Clubului Gloria.

Articole similare