Economic

VIDEO / Realitatea în construcții (XVII): Planificarea etapelor construcției

Vrei să-ți construiești o casă, iar costurile materialelor se tot adună? Prea multe opțiuni, prea multe prețuri sau prea mulți meseriași? Realitatea în construcții este una dură, mai ales atunci când te lovești de intermediari. Află cum poți reduce costurile cheltuind bani inteligent, de la râmniceanul Cosmin Răileanu, deținătorul afacerii de succes Vindem-Ieftin.ro.

OPINIA difuzează în ediția sa online, în fiecare zi de luni a săptămânii, câte un episod din serialul realizat de Cosmin Răileanu cu sfaturi din „realitatea în construcții”.

Salutare dragilor!

Astăzi vorbim despre planificarea etapelor în construcția ta. Cât de importantă este planificarea și cât de mult poți scuti – bineînțeles energia, timpul, banii – atunci când nu te grăbești și știi foarte bine ce ai de făcut și care sunt nevoile tale pe perioada construcției. Dar asta doar dacă îți planifici din timp fiecare etapă și o analizezi înainte să iei decizia.

De ce spun asta?

De foarte multe ori meseriașii merg cu etapa următoare foarte rapid. Nu te captează într-o discuție despre planul următor, despre etapa următoare și tu dacă nu anticipezi care va fi aceasta, să ceri idei și informații și să te poți documenta, vei avea surpriza că vine la tine constructorul sau meseriașul tău și spune: mâine am nevoie de următoarele produse, începem la nu știu ce…

Păi vă dați seama că lucrul ăsta te mobilizează pe tine sau te face ca tu să îți ieși din ritm și să faci o achiziție rapidă, foarte rapidă. Nu te poți informa, nu poți căuta cele mai bune variante de preț pentru produsele de care ai nevoie.

Și atunci este foarte importantă această planificare. Astfel încât să nu faci compromisuri. În concluzie, dacă nu îți faci planificarea construcției, vei fi nevoit să faci compromisuri. Compromisurile sunt în bani, în calitate și toate acestea au un efect pe termen lung. Construcția te va costa mai mult și poate vei avea și o calitatea mai slabă la produse. Deci o durată de viață mai scurtă pentru produsele pe care tu le folosești.

Așa că cere detalii constructorului tău despre următoarea etapă planific-o și caută-ți cu atenție materialele peste tot înainte să iei o decizie. Și în hipermarketuri și în depozite. Dar nu uita de online! Pentru că acolo poți găsi și prețuri și alternative în funcție de calitatea pe care tu o dorești și de care ai nevoie.

Deci, în concluzie, planificarea te scutește de neplăceri. Nu crede, cercetează și îți dorim mult succes în proiectele tale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole similare